8 Tips om je woning te beveiligen

 

1: Sluit altijd je ramen en deuren.

Begin met het sluiten van alle ramen en deuren, ook als je maar even weg bent. Veel inbraken ontstaan door gelegenheidsinbrekers die zien dat een raam of deur open staan en hierdoor snel toegang kunnen krijgen tot je woning.

2: Leg geen waardevolle spullen in het zicht

Op het moment dat je waardevolle spullen in het zicht neerlegt, wekt dit de indruk dat er wat te halen valt. Hierdoor loop je een grotere kans dat er bij jou wordt ingebroken.

3: Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Zorg voor goed hang- en sluitwerk, zodat inbrekers veel moeite moeten doen om binnen te komen. Hierbij kun je denken aan kerntrekbeslag of SKG3 cilinders. Door goede cilindersloten te plaatsen zoals anti kerntrek cilinders, kun je je beveiligen hier tegen. Een goed cilinderslot is beveiligd tegen het kerntrekken, de klop- methode en voldoet aan het politiekeurmerk.

4: Verstop geen sleutels buiten

Sleutels onder de bloempot of deurmat zijn veilige plaatsen om sleutels te verstoppen. Voorkom ook het gebruik van onveilige sleutelkluisjes aan de muur.

5: Haal de sleutel uit de binnenkant van het slot

Plaats geen sleutel aan de binnenkant van het cilinderslot, welke vanaf buiten zichtbaar is. Door een gat te boren in het kozijn of via een brievenbus is vaak deze sleutel te draaien.

6: Zorg voor voldoende verlichting

Belangrijk is om te zorgen voor goede verlichting, zeker als vanaf de straat er weinig verlichting is. Aan de andere kant is het wel zo dat als er weing zicht is vanaf de straat en/of buren, dat verlichting ook de inbreker kan “helpen”. Het is dus verstandig om met name verlichting te plaatsen op plekken die verlicht goed in de gaten gehouden kunnen worden vanaf de straat of door buren.

7. Zet containers of laders vast

Containers of laders zijn vaak eenvoudig te pakken uit de tuin. Hiermee kan er eenvoudig op een plat dak geklommen worden. Zet daarom containers of laders vast.

8. Meld je aan bij buurt preventie

Tegenwoordig zijn er veel initiatieven zoals een buurt preventie whatsapp groep. Hierbij kan je je gratis aanmelden om zo de buurt veiliger te maken.

Meer weten over beveiliging? Houdt de blog van Profielcilinder in de gaten.