Styling Woonkamer

8 tips om je interieur zomer klaar te maken

Geschreven door admin

We laten de korte donkere dagen achter ons. De één kon niet wachten totdat het kwik weer steeg, de ander gaat de sfeer van het knusse holletje toch wel missen. Hoe dan ook de zomer staat te trappelen om zijn intreden te doen. In dit artikel geven we simpele tips om je interieur van de winter naar zomer te transformeren.

Tip 1: Inbetweens voor luchtige ramen

Vroeger was het heel gewoon. Men had dikke, zware, isolerende gordijnen voor in de winter. Voor in de zomer had men luchtigere katoenen gordijnen of vitrages. Vroeger met enkel glas hadden gordijnen naast een decoratieve functie ook een isolerende functie en in de zomer juist een ventilerende functie. Dat idee zijn we kwijt geraakt door de jaren heen, omdat we nu raamdecoratie kiezen die helemaal af is gestemd met de rest van het interieur. Hoe leuk is het om voor in de zomer andere raambekleding te hebben dan in de winter. Een inbetween zorgt voor een luchtige sfeer en past daarom beter bij de zomer dan bij de winter. Kijk op www.degordijnspecialist.nl voor meer inspiratie op het gebied van raambekleding.

Tip 2: Deuren open en frisse lucht naar binnen

De iets wat weeïge winter huisgeur verjagen we door deuren en ramen open te zetten. De frisse voorjaarslucht maakt ons helemaal blij en vol energie. Het enige nadeel is dat de insecten die net uit hun schuilplaatsen kruipen ook wel weer zin hebben in ‘vers bloed’. Het enige meest effectieve middel is om het huis hermetisch af te sluiten met horren. Daarmee haal je de frisse lucht naar binnen, maar houd je vervelende irritante insecten buiten. Op www.plissehordeurenwebshop.nl vind je de meest gebruiksvriendelijkste webshop in zijn klasse. In 3 simpele stappen bestel je een plissehordeur op maat.

Tip 3: Schuiven en draaien

Om een ander gevoel te krijgen bij je interieur kun je je meubels draaien en verschuiven, let wel op je rug, anders moet je gelijk op de net verzette bank gaan liggen. Geef de transformatie even de tijd om te aarden, je kunt het na een paar weken (als de rugpijn weer over is) weer terug zetten.

Tip 4: Dag waxinelichtjes hoi cactus

Stond het deze winter in het teken van waxinelichtjes met mooie houdertjes. Deze zomer is de trend om kaarsjes te vervangen door groepjes kleine cactusplantjes. Zet deze in pastelkleurige potjes en je inrichting is helemaal zomer ’16 proof.

Tip 5: Go pastel!

Gebruik deze zomer koele pasteltinten voor je accessoires. Dus gooi de bank vol met pastelkleurige kussentjes en poot je planten om in pastelkleurige plantenpotten. Ook heb je tegenwoordig voor een appel en een ei een pastelkleurig servies. Verf een muurtje in een pasteltint en zie daar een huis anno 2016.

Tip 6: Zoek pareltjes bij de kringloop

De plaatselijke kringloop bewaart honderden nee duizenden schatten die op een nieuw baasje wachten. Met een pareltje van de kringloop zorg je voor een eigen touch op je inrichting. Wees trots op de eigenheid van je interieur in plaats van een te gestyled huis.

Tip 7: Ruimen en groeperen

Een opgeruimd en ordelijk huis zorgt voor rust en eenheid in een interieur. Dus maak gebruik van de energie die in je los komt en ruim je spullen op. Rust creëer je ook als je voorwerpen groepeert. Niet her en der een plantje, foto, schilderijtje of kaarsje, maar maak er groepjes van.

Tip 8: verschillende eetkamerstoelen

Als je voor tip 6 toch bij de kringloop rond snuffelt, ga dan ook op zoek naar 4 of 6 verschillende houten eetkamerstoelen. Schuur ze kaal en verf ze daarna in een licht kleurtje