Wil je je huis opvrolijken, maar heb je weinig geld? Hieronder vind je 7 verschillende ideeën over om je huis met een beperkt budget op te fleuren. Aangeboden door Bankstellenshop.com

Verbetering van het huis is een van de aspecten van het bezitten en verzorgen van een huis. Of dat huis nu een appartement, huis of villa is, het leven in een ruimte vereist dat we er ook voor zorgen. Veel mensen kiezen er ook voor om hun woonruimtes opnieuw in te richten en te upgraden naargelang de behoefte en de veranderende levensstijl, stel je voor, je krijgt kinderen, gaat trouwen/ samenwonen etc. Dit alles heeft een behoorlijke impact op jou “manier van wonen”. Natuurlijk is er geen huisverbetering zonder kosten, maar hier zijn 7 huisverbeteringen die, terwijl ze je leefruimte verbeteren, niet per se de bank breken.

1. Breng je woonruimtes opnieuw in beeld

Verf is een van de meest vooruitstrevende aspecten van huisonderhoud. Verf slijtage komt regelmatig voor, en in tehuizen en kamers welke verhuurd worden, is het vaak opgenomen in de normale slijtage van een leefruimte. Slijtage aan verf komt voor van meubels die de muren raken, van mensen die ertegenaan stoten en van het algemene verloop van de tijd. Het voordeel is dat het super eenvoudig is om over normale slijtage te schilderen of om de kleur in je woonruimtes zelfs in een opwelling aan te passen. Verfkosten zijn redelijk en de markt biedt een grote verscheidenheid aan verf, afhankelijk van jou behoeften. Als je budget krap is, begin dan met de voorkant van het huis en met de gedeelde woonruimtes, aangezien deze het vaakst gebruikt worden.

2. Kleed je veranda of hal aan

Sommige mensen verlaten hun voordeur en portieken kaal, en dit is een schande. Het is goedkoop en gemakkelijk om deze ruimtes aangenaam en uitnodigend te maken. Voeg gewoon een paar planten toe in een aantal kleurrijke vazen, evenals een zithoek, en je hebt een leuke nieuwe ruimte om tijd door te brengen. Plaats planten van verschillende hoogten en kleuren.

3. Hang foto’s aan de muren

Om je leefruimte persoonlijker en interessanter te maken, is het geen slecht idee om wat foto’s op te hangen en ze door het hele huis te laten zien – vooral als fotografie iets is dat je leuk vindt. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een camera, waardoor iedereen een fotograaf is! Foto’s hoeven niet van een reis naar een exotische locatie te zijn – foto’s van je familie of van lokale planten en dieren zijn een geweldig idee. Het afdrukken van grote afbeeldingen op canvas of prints van hoge kwaliteit is zeer betaalbaar en kan online vaak al best goedkoop besteld worden.

4. Minimaliseren

Deze kan wat langer duren, maar hij is helemaal gratis. Doorloop al je ruimtes, verzamel bezittingen, kleding die je niet meer draagt en verwijder meubels die oud en onherstelbaar zijn. Hierdoor wordt niet alleen je woonruimte ruimer en aangenamer, maar krijg je ook een gevoel van controle en vrijheid over je leven. En je kunt je nog beter voelen door dingen te doneren die je niet meer wilt of nodig hebt aan je lokale liefdadigheidsinstelling.

5. Verlichting

Niets brengt nieuw leven in een leefruimte zoals een goede verlichting. Als je nieuwe lampen koopt, kun je een serieuze, bijgewerkte stijl toevoegen aan je huis. Als je kamers hebt zonder plafondverlichting, overweeg dan om er een toe te voegen met plafondmontage. Deze lichten zijn tegelijk modern en tijdloos en bieden een lichtbron die ook licht is voor de portemonnee.

6. Keukenupdate

Keukens zijn een van de belangrijkste ruimtes van het huis. Door je keuken bijgewerkt en netjes te houden, verhoog je de waarde van je huis voor jezelf en eventuele toekomstige potentiële kopers. Hoewel keukenupgrades gemakkelijk duizenden kunnen kosten, zijn er enkele goedkope opties, zoals het vervangen van kastjes (het deurtje is vaak al voldoende) door iets moderners, lichters en gemakkelijk voor de ogen. Een nieuwe tegel achter je kook gedeelte is ook een kosteneffectieve upgrade om te overwegen.

7. Badkamer update

De badkamer, nog een van de belangrijkste delen van het huis, goedkope upgrades kunnen een wereld van verschil maken. Overweeg de toiletzitting te vervangen, die na jarenlang continu gebruik groezelig kan worden of kleine scheurtjes kan hebben. Als het bad en de douche er groezelig uitzien, denk dan eens aan een nieuwe waterafdichting die de hele ruimte onmiddellijk kan opvrolijken. Een oude vinylvloer in de badkamer kan ook gemakkelijk en goedkoop worden vervangen. Of bedek het met een nieuw kleed in een trendy kleur.

Al met al zijn er vele mogelijkheden om je woonruimtes te upgraden.

Wil je enkele van deze tips gaan uitvoeren? Ga eens kijken bij 1 van jou lokale woonwinkels om nog meer inspiratie op te doen.