Design en lifestyle

Houten vloeren zijn tijdloos, duurzaam én ze geven jouw interieur extra veel sfeer. Wil jij het liefst een houten vloer maar weet je niet of het binnen jouw woonstijl past? Of heb jij een houten vloer en wil je jouw woonruimte opnieuw inrichten? In dit artikel hebben we 6 woonstijlen onder elkaar gezet die perfect zijn voor een houten vloer.

1. Basic

Een basic woonstijl is herkenbaar aan de lichte en frisse look. De kleuren die vaak terugkomen in deze stijl zijn grijs- en wittinten en andere natuurlijke kleuren zoals bruin en lichtgroen. Er worden zo weinig mogelijk meubels, accessoires en dessins gebruikt voor een strakke, minimale uitstraling. Deze woonstijl is goed combineerbaar met een lichte en rustig ogende houten vloer.

Basic

2. Design

Bij een design woonstijl worden strakke lijnen afgewisseld met softdesign. De basis van het interieur bestaat uit natuurlijke kleuren en wordt gecombineerd met felgekleurde accenten. Hout en beton zijn de meest populaire materialen voor deze woonstijl. Tip: combineer een houten vloer met een witte strakke muur of juist een muur met een betonlook voor een extra moderne uitstraling.

Design

3. Bohemian

Oosterse dessins, eigenzinnige kleuren en persoonlijke details: de bohemian stijl is anno 2016 erg populair. Een bohemian stijl kun je creëren door verschillende donkere kleuren (zoals donkerrood en donkergroen) te combineren met basiskleuren

én meubels van verschillende materialen te mixen. Een mooie donkere of juist een lichte houten vloer met daarop een Perzisch tapijt is onmisbaar voor deze woonstijl.

Bohemian

4. Romantisch

Ben je een fan van pastelkleuren, zachte materialen en fijne patronen? Dan is de romantische woonstijl wellicht iets voor jou. Brocante accessoires, kanten details en sidetables maken deze woonstijl super vrouwelijk. Een houten vloer geeft de woonstijl juist een stoer detail. Hoe romantisch je jouw woonruimte wilt inrichten, is jouw eigen keuze.

Romantisch

5. Industrieel

Strak, praktisch, opvallend en extra stoer: een industrieel interieur. De industriële woonstijl bevat veel industriële en vintage elementen. Denk hierbij aan een metalen trap, stellingkasten, een bakstenen muur of oude meubels en lampen. Een grovere en donkere houten vloer met een ‘oude’ look maakt deze woonstijl helemaal compleet.

Industrieel

6. Duurzaam

Voor alle liefhebbers van de natuur is de duurzame woonstijl een perfecte match. Natuurlijke materialen (lees: houten vloer!), warme kleuren en dessins die geïnspireerd zijn op de natuur zijn voor deze woonstijl onmisbaar. Ook planten en bloemen zijn een must voor deze stijl en zorgen voor nét wat meer sfeer.

Duurzaam

Welke woonstijl is jouw favoriet?