© Minneboo Fotografie Nicole Minneboo

Tip: verduisterende rolgordijnen

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid en humeur. De slaapkamer is dé plek om helemaal tot rust te komen, ook als je niet slaapt. Maar hoe zorg je dat jouw slaapkamer rust ademt? Met deze tips creëer je meer rust in de slaapkamer en slaap je als een roos.

1 Rustige kleuren

Om van een slaapkamer een rustig en uitnodigend geheel te make

© Minneboo Fotografie
Nicole Minneboo

n zijn zachte kleuren en warme tinten aan te raden. Lichte kleuren en natuurlijke tinten kun je eindeloos met elkaar combineren en zorgen voor een luchtige sfeer in de slaapkamer. Mix kleuren die dicht bij elkaar liggen om zo een knus gevoel te creëren.

2 Verduisterende rolgordijnen

Een donkere slaapkamer is voor de meeste mensen een vereiste. Het zorgt voor een betere nachtrust en het isoleert de kamer vaak ook goed. Rolgordijnen zijn de ideale oplossing voor ruimtes die verduisterd moeten worden. Kies een rolgordijn met een verduisterende stof en zijgeleiding voor optimaal effect. Door de zijgeleidingslatten waar het rolgordijn doorheen beweegt ontstaan er geen lichtkieren naast het rolgordijn.

3 Voldoende lichtinval

Wil je ’s nachts genieten van een donkere slaapkamer maar overdag profiteren van voldoende lichtinval? Dan is een duo rolgordijn met een verduisterende stof een goede oplossing. Een duo rolgordijn bestaat uit twee banen stof die langs elkaar heen bewegen. De ene baan heeft een transparante stof en de andere baan een verduisterende stof. Als je voldoende licht in de slaapkamer wilt hebben, trek je het rolgordijn op waarbij de transparante banen zichtbaar zijn. Wil je de kamer verduisteren? Trek dan het rolgordijn tot een hoogte waarbij enkel de verduisterende banen zichtbaar zijn.

 

4 Ventilatie

Zorg voor een goede temperatuur in de slaapkamer en ventileer voldoende. Houd bij warm weer overdag de ramen en raamdecoratie gesloten. Op die manier kan de warme lucht niet naar binnenglippen. Wanneer de zon onder is, kun je de ramen openen en de kamer laten doorluchten.

Heb je draaikiepramen en wil je ’s nachts ook genieten van frisse lucht? Kies dan voor een rolgordijn met een mini-cassette. Dit rolgordijn plak je op het raam, waardoor deze altijd meebeweegt met het raam.

5 Creëer lagen

Wil je wat extra sfeer toevoegen aan je slaapkamer en genieten van voldoende lichtinval en privacy? Combineer dan verschillende raamdecoratie met elkaar. Op deze manier bepaal je zelf de gewenste lichtinval afhankelijk van het moment van de dag. De eerste laag dient een transparante of semi-transparante stof te zijn, bijvoorbeeld een transparant rolgordijn. Voor de tweede laag kies je uit een dichte variant raamdecoratie, bijvoorbeeld een goed gevoerd gordijn. Doordat al het licht en zicht door deze laag ontnomen wordt kun je optimaal genieten van je nachtrust.

6 Houten jaloezieën

Hout zie je veel terug in de moderne slaapkamers. Door het gebruik van hout creëer je een warme en ontspannen sfeer. Houten jaloezieën in een witte of naturel kleur passen daarom perfect in een rustige slaapkamer. Houten jaloezieën zijn nooit 100% verduisterd, maar zorgen er in gesloten stand voor dat de kamer donkerder wordt. Hoeft jouw kamer niet volledig verduisterd te worden? Dan zijn houten jaloezieën een goede oplossing.