5x waarom carnaval een geweldig feest is!

0
8
carnaval
Design en lifestyle

Kijk jij ook al uit naar de eerstvolgende editie van carnaval? Er zijn diverse redenen die maken dat carnaval zo geliefd is bij veel Nederlanders. In dit artikel lichten we vijf van de belangrijkste redenen voor je uit. Wat is voor jou reden om deel te nemen aan carnaval? 

#1: carnaval is gezelligheid met het hele dorp

Een van de belangrijkste redenen die maakt dat carnaval zo geliefd is, is het feit dat het je hele dorp of stad samenbrengt. Het feest staat garant voor gezelligheid! Niet alleen met je vrienden, maar ook met andere plaatsgenoten. 

#2: even niets anders dan feesten

Een feestje op z’n tijd is goed voor je gemoedstoestand! Het helpt je de zinnen te verzetten en even niet te hoeven denken aan je werk of studie. Reden genoeg om deel te nemen aan de feesten die bij jou in de buurt georganiseerd worden. 

#3: carnaval duurt meerdere dagen

Een avondje stappen is niet te vergelijken met carnaval. Dit komt onder meer door het feit, dat carnaval een meerdaags evenement is. Wanneer je bij het stappen net op gang bent gekomen is de avond al voorbij. Bij carnaval pak je het feesten een volgende dag weer op. 

#4: mogelijkheid om je gek te kleden

Ook niet onbelangrijk: tijdens carnaval heb je de mogelijkheid om je even gek te kleden. Kies de leukste en meest originele outfits uit bij een carnavalswinkel om de show te kunnen stelen. Het kan erg leuk zijn om dezelfde outfit te dragen als je vrienden. Zo ben je een geheel! 

#5: leer nieuwe mensen kennen

Niet onbelangrijk: de gezelligheid van carnaval maakt dat je al snel nieuwe mensen leert kennen. Mensen die je eerder wellicht nooit gezien hebt! Naar carnaval komen niet alleen mensen uit je eigen stad, maar ook uit omliggende plaatsen.