5x Leuke bloemen in huis

0
43
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Bloemen fleuren je huis en je hart op. Zachte blaadjes en tere kleuren. Of stevige kleuren en bijzondere vormen: er is zoveel keuze.

Droogbloemen

De trend van dit nu: droogbloemen. Met hun snoepige pastelkleuren, elegante bloemen en sierlijke takjes stelen ze ieders hart. Schik ze luchtig in een glazen vaas of bindt ze bij elkaar en plaats ze in een rustieke vaas. Droogbloemen vormen ideale boeket, ze gaan heerlijk lang mee en blijven zo lang staan als jij dat wilt. Als je op jouw boeket een beetje haarlak sprayt, trekken ze minder stof aan. Toch stof gespot? Schudt ze dan voorzichtig buiten uit.

Droogbloemen zijn wel een beetje kieskeurig als het gaat om de plek waar hun vaas staat. Zo houden ze niet zo van volle zon. Daar kunnen hun kleuren flets van worden. Zet ze dus gerust in dat ene hoekje waar gewone planten het te donker vinden. Nee, niet in de keuken! De tere bloemen houden niet van de vettigheid die in de keuken op hen neer kan dalen. Kies de plek waar je ze zet met zorg, want je droogbloemen houden er niet van om verplaatst te worden.

Houd je je aan die eenvoudige spelregels, heb je jarenlang plezier van je droogbloemen. Volkomen terecht dus, dat deze bloemen zo populair zijn!

Zijden bloemen

Superhandig voor iedereen die weinig tijd heeft of niet vaak thuis is: zijden bloemen. Zijden bloemen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Wil je een eye-catcher waar je lange tijd met plezier naar kijkt, wees dan niet bang om wat meer te investeren in een goede kwaliteit. Deze bloemen lijken misschien wat prijzig maar ze zijn niet van echt te onderscheiden en je doet er natuurlijk een eeuwigheid mee.

De kleuren van zijden bloemen zijn helder en intens en ze kunnen geschikt en herschikt worden. De stengels zijn meestal gemaakt van buigzaam kunststof, zodat je de bloemen en takken speels kan schikken. Worden je bloemen wat flets omdat er toch een laag je stof op is gekomen? Maak een sopje in een emmer en spoel de bloemen daar voorzichtig in uit. Na het drogen zijn ze weer mooi als altijd en je hebt een goed excuus om ze weer eens helemaal opnieuw te schikken.

Papieren bloemen

Heb je er wel eens aan gedacht om bloemen van papier in je vaas te zetten? In de juiste vaas kan zo’n boeket er heel kunstzinnig uitzien. Je kunt papieren bloemen kopen maar ook zelf maken. Op internet zijn veel voorbeelden te vinden.

Papieren bloemen hoeven ook niet per se in een vaas te staan. Het is overduidelijk dat ze geen vaas nodig hebben, dus waarom zou je ze niet aan de muur hangen? Koop een ring en schik je bloemen daarop. Of bindt een draadje rond hun steel en hang er een paar op een rij aan je plafond.

Een andere leuke eigenschap van papieren bloemen is dat je bloemen kan maken die niet in de natuur te vinden zijn. Wat dacht je van een compleet wit boeket? Of bloemen in de kleuren van de regenboog? Je kan je fantasie er helemaal op los laten. En heb je genoeg van je boeketje? Dan maak je zo weer een setje andere bloemen, in nieuwe vormen en kleuren.

Grassen en pluimen

Net zo aantrekkelijk als droogbloemen, zijn de elegante grassen en pluimen die nu zo populair zijn. Cardi’s, pampas pluimen, duifkruid. Zodra je je gaat verdiepen in pluimen en grassen ontdek je een grote rijkdom aan vormen en texturen. Je hebt er maar enkele van nodig om een grote impact te maken.

De kleuren zijn zacht en naturel en passen in elk interieur. In hun natuurlijk kleur kan je deze ‘bloemen’ ook kwijt op heldere, zonnige plaatsen. Je pluimen en grassen worden alleen maar mooier als de zon ze wat bleekt.

Je kunt pluimen ook heel goed combineren met andere bloemen: droogbloemen of lange veren. Sommige pluimen worden gekleurd met een dun laagje verf. Dat levert weer tal van nieuwe combinaties en mogelijkheden op. Welke tinten passen goed bij jouw inrichting?

Snijbloemen

Als laatste maar niet als minste: de echte, levende snijbloem. Ah, rozen, lelies, veldbloemen! We kunnen er niet genoeg van krijgen. De geuren en de kleuren, die ene bloem die nog ontlokt. Een boeket snijbloemen is levendig en veelzeggend. De roos staat voor liefde en trouw, de heerlijk geurende fresia voor onvoorwaardelijke liefde en de lelie staat voor zuiverheid en geluk.

Zo’n levend boeket vraagt om jouw zorg en aandacht. Snij de stengels schuin af zodat je bloemen zo veel mogelijk water op kunnen nemen. Je boeket heeft regelmatig nieuw water nodig, met een scheutje nieuw voedsel erin. Probeer te voorkomen dat er blaadjes in het water komen, zodat het water gezond blijft.

Wordt je boeket minder mooi, doe het dan niet meteen weg maar haal het uit elkaar. Bekijk welke bloemen, stelen en bladeren nog wel mooi zijn. Zo maak je een prachtig nieuw boeket. Kan je geen afscheid nemen van je mooie bloemen? Probeer ze dan eens te drogen! Niet elke bloem leent zich daarvoor maar een beetje experimenteren kan geen kwaad. Want eenmaal goed gedroogd gaat je boeket nog veel langer mee.