5x energie besparen met leuke woonaccessoires

0
662
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wil jij energie besparen met leuke gadgets? Wij zetten 5 duurzame woonaccessoires voor je op een rij. Met deze eyecatchers bespaar je flink op je energierekening én maak je je woning helemaal af.

1.    Zonneoplader

zonneoplader

Je smartphone opladen met zonne-energie? Dat kan, met een zonneoplader. Een zonneoplader slaat zonne-energie op, waardoor je je smartphone ook kan opladen als de zon even niet schijnt. Er zijn tegenwoordig steeds meer stijlvolle varianten te koop. Hierboven zie je de XD Design Suntree oplader (Prijs: € 99,95). Duurzaam én leuk als woonaccessoire.

2.    Sun Jarsun jar

Deze gezellige Sun Jar’s slaan overdag via onzichtbare zonnepaneeltjes zonlicht op. ’s Avonds wordt het zonlicht door middel van een LED-lampje omgezet in licht. Zo kun je er ’s avonds gezellig je tuin – of je huis – mee verlichten. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: roze, geel en blauw en kosten € 19,95 per stuk.

3.    Epiphany onE Puck charger

epiphany

Een onderzetter én een oplader tegelijk. Deze onderzetter laadt je mobiel op door de hitte of juist de kou van een drankje. De onderzetter heeft een rode en een blauwe kant, hete drankjes zet je op de rode kant en koude drankjes op de blauwe kant. Benieuwd hoe dit precies werkt? Bekijk dan dit filmpje. De Epiphany OnE Puck charger is helaas nog niet te koop, de makers zijn namelijk nog bezig met het ontwikkelen. Het product wordt gefinancierd door een Kickstarter Project.

4.    H20 Power Waterboy

h20 power waterboy

Deze leuke thermometer werkt op water. Vul het bakje met water en de LCD-display in het hoofd van het mannetje wordt van stroom voorzien. Hierop verschijnt de temperatuur. Zo weet je altijd hoe warm het in huis is. De H20 Power Waterboy kost € 19,45.

5.    Tio ghost

tio ghost

Dit lampje, genaamd Tio, leert kinderen om bewust met energie om te gaan. Staat het licht minder dan een uur aan? Dan geeft het spookje groen licht. Na 4 uur wordt het lichtje oranje, als waarschuwing dat hij al een tijdje aan staat. Als het lampje al langer dan 8 uur aanstaat wordt het spookje rood en krijgt hij een boze blik. Het is nu echt tijd om het lampje uit te doen. Helaas is Tio Ghost nog niet verkrijgbaar. Wil je dit lampje graag hebben? Houd dan de website van de maker in de gaten.

Wil je deze gadgets, maar wil je hier eigenlijk geen geld aan uitgeven? Bespaar dan eerst op de energierekening. Ga energie vergelijken. Hiermee bespaar je al snel € 250,- per jaar. Met dat geld kun je dan bijvoorbeeld leuke gadgets kopen, waar je uiteindelijk ook nog eens minder energie mee verbruikt. Goed voor je bankrekening én het milieu.