5x waarom overstappen op de e-sigaret

0
19
Design en lifestyle

Steeds meer mensen stappen over van sigaretten of sigaren naar een elektrische sigaret. Met deze elektrische sigaret, ofwel e-sigaret, ga je dampen in plaats van roken. Een elektrische sigaret biedt veel voordelen ten opzichte van gewone sigaretten, maar zijn nou goede redenen om over te stappen? Wij hebben hieronder 5 redenen waarom ook jij moet overstappen op de e-sigaret. 

1. Stoppen met roken

Stoppen met roken kan voor verslaafden ontzettend moeilijk zijn, echter zijn er verschillende manieren om te stoppen. Een van de manieren is het overstappen op de e-sigaret. Een e sigaret wordt zeer positief beoordeeld als hulpmiddel om te stoppen met roken. Je stapt namelijk over van roken naar dampen, waarbij je zelf het nicotinegehalte kan bepalen. Aangezien nicotine de verslavende stof in sigaretten is, kan je dit gemakkelijk afbouwen bij elektrisch roken.

2. Beter voor de gezondheid

Iedere roker weet dat roken erg slechts is voor de gezondheid. Dit is dan ook vaak een belangrijke reden om ermee te stoppen. Toch hebben ontzettend veel rokers moeite om te stoppen met roken. Daarom kan er nu overgestapt worden op een gezonder alternatief, namelijk de elektrische sigaret. Zo bevat een elektrische sigaret geen gevaarlijke stoffen als teer en koolmonoxide.

3. Niet schadelijk voor je omgeving

Roken is niet alleen schadelijk voor jezelf, maar ook voor mensen in de omgeving. Met een elektrische sigaret is hier geen sprake van. Denk aan de gezondheid van anderen en stap over op elektrisch roken. 

4. Geen rookgeur

Van de sigaret komt vaak een vervelende (stinkende) geur af. Bij een e-sigaret heb je de keuze uit vele verschillende e liquids, de vloeistof die verdampt wordt in de sigaret, waardoor de uitgeblazen damp een lekkere geur heeft.

5. Bespaar geld

De prijs voor een pakje sigaretten stijgt al jaren en het lijkt erop dat deze prijs ook de komende jaren zal stijgen. Een groot voordeel van overstappen op de e-sigaret is dat dit een stuk voordeliger is dan gewoon roken.