groene stroom

Duurzaamheid is een steeds vaker terugkerend thema geworden. Zowel aan de keukentafel, als binnen de politiek! Een van de mogelijkheden om een duurzamer leven te leiden, is het gebruik van groene stroom in huis. In dit artikel zetten we vijf voordelen van groene stroom voor je op een rijtje. Er zijn in Nederland verschillende aanbieders van duurzame stroom.

#1: zelf groene stroom opwekken is goedkoper

Een van de mogelijkheden bij het gebruik van groene stroom, is het gebruik van zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je een deel van de benodigde stroom in huis zelf opwekken. Dit is goedkoop en goed voor het milieu!

#2: een keuze voor de toekomst

Door voor groene stroom te kiezen, kies je voor de toekomst! Bij de productie van groene stroom wordt het milieu veel minder zwaar belast dan bij de productie van grijze stroom. Op deze manier zal het klimaat langer behouden blijven in de staat, die het nu heeft.

#3: gebruik van fossiele brandstoffen neemt af

Voortbordurend op een betere toekomst, is het een prettig idee dat bij het gebruik van groene stroom het verbruik van fossiele brandstoffen afneemt. Denk bij fossiele brandstoffen aan olie, aardgas en kolen. In veel nieuwbouwwoningen laat men tegenwoordig al geen aansluiting voor gas meer plaatsen.

#4: lever zelf groene energie aan anderen

Naast de mogelijkheid om zonnepanelen te gebruiken voor het opwekken van groene stroom om aan je eigen stroombehoefte te voldoen, kun je dit ook voor anderen doen. De stroom die je overhoudt, wordt afgeleverd aan het net. Via het stroomnet komt dit vervolgens bij anderen terecht.

#5: ga de klimaatverandering tegen

Bij een verslechtering van het milieu op de wereld, zal ook het klimaat langzaamaan veranderen. Dit betekent dat het in de winter warmer wordt, dat ijskappen smelten en dat verschillende diersoorten het steeds zwaarder zullen krijgen.