5 vloedkleed-ideeën

0
803
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Tegenwoordig lijkt het een trend te zijn om een vloerkleed in een kamer neer te leggen. Dat heeft diverse voordelen. Zo is een vloerkleed vaak warmer, oogt het gezelliger en dempt het geluiden in de kamer. We geven daarom vijf ideeën om een vloerkleed te gebruiken.

Naast het bed

Een vloerkleed naast het bed is een veel voorkomend idee. Zeker als je nu geen warme vloerbedekking in de slaapkamer hebt, kun je met een vloerkleed naast het bed veel winst behalen. Je krijgt met een vloerkleed immers veel minder snel koude voeten doordat een kleed de warmte veel beter vast kan houden.

Onder de tafel bij de televisie

In de woonkamer kun je bij de televisie een kleed neerleggen. Dat is een plek die vaak gezellig moet zijn en er gezellig uit moet zien. Een vloerkleed kan daaraan een grote bijdrage leveren doordat een vloerkleed er – mits goed gekozen – sfeer verhogend uit kan zien.

Geluiddemping in de woonkamer

Een andere reden om een kleed in de woonkamer neer te leggen, is dat het beter het geluid kan dempen. Zeker als je kamer nu wat hol klinkt – bijvoorbeeld doordat de kamer vrij leeg en netjes is – kan het een stuk gezelliger zijn om een vloerkleed aan te brengen. Het geluid wordt beter geabsorbeerd, wat veel fijner klinkt.

De badkamer

De badkamer is een plek waar het vaak koud is. Veel badkamers bestaan uit een stenen vloer, die veel kou vasthouden. Het is prettig als je ’s nachts een beetje warmte hebt als je naar het toilet moet of als je ’s morgens de douche in stapt.

De deur

Een laatste optie is nog om een kleed bij de deur neer te leggen. Hij zal snel vies worden, maar het oogt wel gezellig als je meteen bij binnenkomst al een kleed aantreft.