5 tips voor het kopen van een nieuw bed

0
1240
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben jij toe aan een nieuw bed, maar heb je geen idee waar je moet beginnen met zoeken? Je bent niet de enige. Veel mensen weten niet waar ze naar moeten kijken als ze een nieuw bed gaan kopen. Daarom vind je hier 5 tips voor het kopen van een nieuw bed!

Tip 1: Maak een lijstje met eisen en voorwaarden

Een nieuw bed wil je vaak niet zomaar. Schrijf daarom als eerste stap in je zoektocht naar het perfecte bed, op waar het bed aan moet voldoen. Hoe groot moet het zijn? Moet het een bepaalde stijl hebben? Maak een lijstje en houd deze tijdens je zoektocht dichtbij.

Tip 2: Ontdek op internet

Veel mensen weten al een klein beetje wat ze willen qua bed. Een twijfelaar bed, waterbed, suite of misschien wel een hoogslaper. Kijk naar je voorwaarden lijstje en schrijf ook op welke bedden je wel graag zou willen. Heb je geen idee? Kijk even op internet voor inspiratie. Wil je een twijfelaar bed? Kijk welke soorten daar weer in zijn te vinden. Liever een suite? Welke groottes en kleuren zijn er? Op die manier kun je globaal ontdekken wat je graag wilt.

Tip 3: Vraag anderen naar hun ervaring

Wil je graag een nieuw bed? Vraag je kennissen en vrienden wat zij van dat nieuwe twijfelaar bed, die suite of het waterbed vonden. Zijn zij er tevreden mee? Of juist helemaal niet? Natuurlijk is het perfecte bed voor iedereen anders, maar een ervaring van iemand die je vertrouwt kan al flink helpend zijn.

Tip 4: Proefliggen

Proefliggen is heel belangrijk als je een nieuw bed gaat kopen. In de theorie is het misschien precies wat je wilt, maar de praktijk is vaak toch anders. Kijk daarom niet alleen op het internet, maar ga ook naar winkels om te gaan proefliggen.

Tip 5: Denk aan het matras

Als je een nieuw bed koopt, moet je ook gaan kijken naar het matras. Ben je tevreden met het matras dat je nu hebt, of wil je een ander? Misschien wil je wel een ander bed omdat het niet lekker ligt of/en omdat je rugklachten krijgt. De kans is aanwezig dat het niet aan jouw bed ligt, maar ook/of aan jouw matras. Kijk wat precies het probleem is en bepaal op basis daarvan of je ook een nieuw matras wilt.

Bonustip: Kijk hoeveel ruimte je hebt

Veel mensen vergeten iets heel belangrijks wanneer ze een nieuw bed kopen. Namelijk de ruimte die ze hebben! Het zou jammer zijn als jouw nieuwe bed te groot is voor een mooie look in jouw slaapkamer. Pak daarom een meetlint en ga naar de slaapkamer om de boel op te meten. Hoeveel ruimte is er voor een bed? Dit kun je vervolgens toevoegen in jouw lijstje met voorwaarden. Wil je toch een groter bed dan nu mooi staat in jouw kamer? Kijk of je jouw kamer anders kunt inrichten om het toch mooi te laten passen.