5 Tips voor het inrichten van je paardenstal

0
1367
Paardenstal
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een paardenstal is niet al te groot, maar toch wil jij er het beste van maken. Hiervoor zal je de stal efficiënt moeten inrichten. Naast de paardenbenodigdheden goed voor jou liggen, moet het als nog als mooi huisje zijn voor je paard. Dit geldt of je nou je paar stalt in een pensionstal, thuis of in een manege.

Let op de vloerbedekking die je neerlegt

Allereest is het belangrijk om te kijken naar de ondergrond van de stal. Dit is meestal beton. Het kan nog wel eens voorkomen dat dit beton bedenkt is met stalmatten. Jij kunt hier verschillend materiaal overheen doen. Denk bijvoorbeeld aan vlas, houtkrullen of stro. Bij deze keuze moet je goed denken aan de gezondheid van je paard. Misschien is deze ergens allergisch voor, of misschien is wordt het wel heel stoffig. Mocht je paard luchtproblemen hebben dan wil een stoffige ondergrond vermijden.

Zorg ervoor dat je paard de ruimte heeft

Om je paard goed op te laten groeien is een natuurlijke formaat aan ruimte nodig. Hoe groot een stal minimaal moet zijn ligt aan de schofthoogte van je paard. Door het kwadraat van de schofthoogte te nemen kun jij de minimale grote berekenen. Met een box van twaalf vierkante meter zit je eigenlijk altijd wel goed, want een paard wordt meestal niet groter dan 1,70 meter.

De paardenbenodigdheden goed indelen

Een zadelkamer wordt gebruikt om alle paardenbenodigdheden op te bergen. Wat hierbij goed kan helpen is een dekenkast, concourskasten een zadelkast. Dit hoeft alleen niet. Mocht jij minder ruimte hebben dan kun je er ook voor kiezen om een dekenrek te plaatsen. Hier kun jij vervolgens je paardendekens ophangen. Daarnaast kun je er voor kiezen om een zadeldrager in de zadelkamer op te hangen. Ook dit zorgt er voor dat jij ruimte bespaard voor andere paardenbenodigdheden.

Nodige installaties

Net als jij moet je paard ook eten en drinken. Voer –en drinkbakken zijn in allerlei soorten en maten te koop. Dit kun jij precies aanpassen aan hoe groot de stal van je paard precies is. Zorg er alleen wel voor dat je deze ophangt. Op deze manier kan je paard zich er niet aan stoten en voorkom jij blessures voor je paard. Mocht het geen mogelijkheid zijn om deze op te hangen, zet ze dan niet tegenover elkaar. Zet ze naast elkaar. In dat geval weet het paard precies waar de bakken zich bevinden en zal deze tijden het eten of drinken niet over de andere bak struikelen. Ook dit is om blessures te voorkomen.

Is de paard zwanger? Of wil je hem in het algemeen gewoon in de gaten kunnen houden? Dan zou je er voor kunnen kiezen om een geboorte alarm of camera  te nemen. Zoals de naam het als zegt, geeft het geboorte alarm aan wanneer je paard bevalt. Daarnaast zou je ook een camera op te hangen in je stal. Op deze manier kun je altijd je paard zien. Let bij het ophangen van het alarm en de camera goed op dat de kabels niet geraakt kunnen worden door je paard. Let er ook op dat beiden apparaten goed zijn ingesteld. Je moet er bijvoorbeeld aan denken dat de camera wel goed op je paard gericht staat.