Keuken

5 tips voor een stijlvolle keuken die ook nog eens goedkoop is

stijlvolle keukens
Geschreven door admin

De keuken is vaak het hart van een woning. Dit geldt vooral voor de liefhebbers van eten, koken en gezelligheid. Wil jij een vernieuwde of nieuwe keuken zonder veel kosten te maken? Lees dan snel verder. In dit artikel geven we je 5 handige tips voor een stijlvolle keuken die ook nog eens goedkoop is.

 1. Bedenk of je een nieuwe keuken nodig hebt
  Voordat je verder leest, is het goed om te bepalen in welke vorm je een nieuwe, stijlvolle én goedkope keuken wilt. Wanneer je de behoefte hebt aan een stijlvolle keuken, maar de keuken in jouw huis in goede staat is, kan het zonde (en duur!) zijn om een geheel nieuwe keuken aan te schaffen. Wil je aan de slag met jouw huidige keuken of is deze toch echt aan vervanging toe?
 1. Zo niet: geef je huidige keuken een nieuwe look

Wil je het kopen van een nieuwe keuken liever nog even uitstellen, ondanks dat je niet tevreden bent met je huidige keuken? Denk dan eens aan het geven van een make-over aan de keuken. Door de keukenkastjes te verven en nieuwe (tweedehands) inbouwapparatuur aan te schaffen krijgt de keuken een geheel nieuwe look. Ook een likje verf op de muur, bijvoorbeeld in een opvallende kleur, kan het verschil maken.

 1. Vergelijk en onderhandel
  Ga je voor een nieuwe keuken? Vergeet dan niet om je zoektocht te beginnen met vergelijken. Bekijk verschillende aanbieders en ga als het nodig is langs bij de showrooms. Bespreek jouw wensen én jouw budget. Keukenaanbieders staan over het algemeen open voor onderhandelen, waardoor de kans groter wordt dat je een (goedkope) keuken naar wens kan scoren.
 1. Mix en match
  Een andere optie voor het bemachtigen van een stijlvolle en goedkope keuken is het mixen en matchen van verschillende onderdelen. Maak een lijstje met benodigdheden (bijvoorbeeld een nieuwe koelkast, een nieuw werkblad en nieuwe keukenkastjes) en schaf de mooiste en goedkoopste exemplaren bij de geschikte aanbieders aan. Deze optie kost natuurlijk wel wat meer tijd en moeite.
 1. Ga voor een budget-keuken
  Onze laatste tip is voor iedereen die een nieuwe en goedkope keuken wil, zonder al te veel moeite te doen. Wanneer je aan een keukenleverancier denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan torenhoge prijzen. Goed om te weten: tegenwoordig kun je steeds vaker budget-keukens in het assortiment vinden. Vraag de keukenleverancier naar de opties en vergroot de kans dat je binnen een korte tijd een stijlvolle, goedkope keuken in huis hebt.

Welke tip is jouw favoriet?