5 tips om de sfeer in huis te verbeteren

0
1146
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het kan in de mooiste huizen voorkomen: plots voelt de sfeer een beetje ‘hol’, alsof er nog iets ontbreekt aan je woning. Het is erg vervelend als je huis niet helemaal prettig aanvoelt. Gelukkig kun je snel en gemakkelijk een betere sfeer in je woning creëren. Door de akoestiek iets aan te passen, ontstaat er al gauw een minder holle sfeer in huis. Ook kleine veranderingen in het interieur kunnen al verbeteringen aanbrengen. Hieronder staan 5 handige tips om de sfeer in huis te verbeteren.

Breng een verfje aan

Door één muur opnieuw te verven, kun je al snel een mooiere sfeer creëren.  Muurverf is relatief niet duur, en het kost je ongeveer een halve middag om je muur opnieuw te verven. Leuk om te doen, goedkoop, én effectief.

Kies bijzondere kunststukken

Je hoeft niet de allerduurste designerkunst in je woning hebben staan. Kies voor minder bekende en daarom goedkopere kunststukken – en compenseer dat met originaliteit. Een bijzonder kunststuk kan jouw woning al snel uniek maken.

Creëer een ‘hoofdstuk’ in je ruimte

Weet je niet zeker hoe je een ruimte, bijvoorbeeld je woonkamer, precies moet indelen? Kies voor een duidelijk ‘middenpunt’ in de ruimte, bijvoorbeeld je tv, een mooie salontafel, of een open haard. Hier kun je dan de rest van de meubels op ‘richten’.

Minder is meer

Zorg dat je niet teveel in je huis hebt staan. Dat komt al snel rommelig over en de unieke persoonlijkheid van je woning zal daarin verloren gaan. Kies daarom eerder voor een paar bijzondere meubelsteuken, dan voor een heleboel.

Wees kritisch

Passen die meubelstukken nou écht wel bij de rest van het interieur? Zorg dat je geen overbodige dingen in je kamers hebt staan. Dat leidt af van de ‘hoofd’meubelstukken.