5 tips om ergonomisch thuis te werken

0
554
ergonomisch thuiswerken
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Tijdens de corona pandemie is iedereen er zich bewust van geworden, hoe belangrijk het is om een goede werkplek te hebben. Weinig mensen konden voor de corona pandemie zeggen dat zij ergonomische te werk konden gaan op leren bureaustoelen in hun thuisomgeving. Echter gaandeweg het thuiswerken wordt iedereen toch een stukje wijzer wat betreft thuiswerken. Lees daarom hier vijf handige tips waarmee jij ook ergonomisch te werk kan gaan in je eigen huis.

1. Een goed bureau is het begin

Ten eerste is het van groot belang dat je aan het juiste bureau te werk gaat. Het bureau moet de juiste hoogte hebben, zodat je optimaal kan blijven werken. Zo zijn er ook verstelbare bureaus te vinden, die handmatig verstelbaar zijn waardoor je de hoogte makkelijk kan aanpassen.

2. Richt overzichtelijk je bureau in

Tijdens het werken wil je dat je bureau er zo netjes mogelijk uitziet. Wanneer er te veel rotzooi op je bureau ligt, kan dit behoorlijk afleiden. Zorg er dus voor dat er zo min mogelijk op je bureau ligt en dat je alle benodigde spullen netjes op je bureau plaatst. Daarnaast is het belangrijk dat je je laptop recht voor je op het bureau kan plaatsen, zonder dat er andere voorwerpen in de weg liggen.

3. Blijf niet te lang zitten

Urenlang achter je bureau blijven zitten is ook niet goed. Daarom is het belangrijk dat je na enige tijd van houding wisselt. Door even naar de keuken te lopen voor een glas water of door naar buiten te lopen, strek je je benen eventjes en vermijd je dat je lichaam overbelast.

4. Houd je aan je dagritme

Thuiswerken is natuurlijk anders dan wanneer je naar kantoor gaat. Het is daarom belangrijk dat je je ook thuis aan een vast dagschema houdt. Zet voor jezelf een begin- en eindtijd vast en zorg voor een vaste werkplek.

5. Ultieme comfort met de juiste bureaustoel

Tenslotte is het aanschaffen van een goede bureaustoel van hoog belang voor een goede ergonomie. Er zijn diverse leren bureaustoelen verkrijgbaar die naast een luxueuze uitstraling ook nog een uitstekend comfort bieden, zodat jij ook thuis ergonomisch te werk kan gaan.