5 tips voor het creëren van een goede sfeer in een kantoorruimte

0
1308
goede sfeer kantoorruimte
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een goede sfeer is niet alleen belangrijk voor een woonruimte, maar ook voor een werkruimte. De werknemers spenderen immers evenveel tijd op werk (misschien wel meer!) als thuis. Wil je een goede sfeer creëren in de kantoorruimte met het gevolg dat de werknemers met een positieve en efficiënte houding aan de slag kunnen? Lees dan snel verder. We hebben 5 handige tips onder elkaar gezet voor het creëren van een goede sfeer in een kantoorruimte.

 1. Besteed aandacht aan de indeling
  De indeling en inrichting van het kantoor zijn de belangrijkste factoren als het gaat om het creëren van sfeer. Bekijk daarom de huidige indeling en bepaal of er aanpassingen gemaakt moeten worden: kunnen de werknemers makkelijk bewegen en zijn de deuren goed bereikbaar? Hoe opener de ruimte, hoe beter. Een open sfeer stimuleert namelijk de interactie tussen collega’s en vergroot de kans op het samenwerken.
 2. Voer de huisstijl van het bedrijf door in de kantoorruimte
  De mate van interactie tussen collega’s heeft een grote invloed op de sfeer op kantoor. Hoe beter de collega’s het met elkaar kunnen vinden, hoe groter de kans dat ze met een fijn gevoel naar werk komen. Het gevoel van ‘eenheid’ kan ook versterkt worden door de huisstijl van het bedrijf door te voeren in de kantoorruimte. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door de slogan van het bedrijf op een zichtbare muur te bedrukken of motiverende quotes terug te laten komen in het interieur. De juiste lettertypen en kleuren van de huisstijl mogen natuurlijk niet ontbreken.
 3. Zorg voor comfort
  Ook comfort is belangrijk voor een goede sfeer. Het is erg belangrijk dat alle werknemers zich op hun gemak voelen. Een comfortabele werkruimte heeft invloed op de productiviteit, de prestaties én de tevredenheid van zowel de werknemers als de klanten. Het gebruiken van passend kantoormeubilair, zowel voor de werkplekken als bijvoorbeeld de vergaderruimtes, is daarom een must.
 4. Houd de boel netjes
  Voor elk bedrijf geldt dat een opgeruimde werkplek of kantoorruimte een positieve invloed heeft op de werkhouding. Zorg er daarom voor dat de kantoorruimte wekelijks wordt opgeruimd. Ook kun je ervoor kiezen om een maandelijks ‘schoonmaakuurtje’ in te plannen waarin alle werknemers de tijd nemen om hun eigen bureaus en kasten op te ruimen.
 5. Kies voor accessoires en planten
  Heeft de kantoorruimte een goede indeling met comfortabel en passend kantoormeubilair? Dan kun je de kantoorruimte nét wat meer sfeer geven door te kiezen voor accessoires en planten. Denk hierbij aan mooie bureaulampen, fotolijstjes of planten in opvallende plantenbakken. Een beetje gezelligheid op kantoor kan geen kwaad! 

  Veel succes met het creëren van een goede sfeer in jouw kantoorruimte.