Het ophangen van je televisie is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Er zijn allerlei dingen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je wand er strak uit blijft zien, maar je wilt ook dat je tv precies op die plaats hangt waar jij hem wilt hebben. Dan is het belangrijk om de onderstaande 5 tips op te volgen.

Houd rekening met leidingen en elektriciteitskabels

Het lijkt overbodig om te zeggen, maar het is natuurlijk niet onbelangrijk om rekening te houden met leidingen en elektriciteitskabels wanneer je gaat boren. Doe je dat niet, dan is de kans groot op beschadigingen. Je kunt bijvoorbeeld inschatten waar de elektriciteitskabels lopen aan de hand van stopcontacten. Meer betrouwbaar is echter een leidingdetector. Deze kun je bij vrijwel elke bouwmarkt aanschaffen en die laat je precies zien waar de leidingen en elektriciteitskabels achter de wand verborgen zitten.

Klaar het klusje niet alleen

Een tv ophangen is niet per se een zware klus, maar toch is het verstandig om het met zijn tweeën te doen. Op die manier kun je beter controleren op welke plaats de televisie komt te hangen. Zo zorg je ervoor dat het scherm in één keer op de juiste manier aan de wand bevestigd wordt.

Werk de kabels op een mooie manier weg

Je kent dat wel: de tv hangt op een mooie plaats, maar de kabels blijven zichtbaar. Zonde, want dat ziet er niet bepaald strak uit. Het is dan ook verstandig om die kabels weg te werken. Hoe doe je dat? Hiervoor kies je bijvoorbeeld kabelgoten of kabelkolommen. Daarmee kun je op een redelijk simpele manier een of meerdere kabels tegelijk wegwerken.

Markeer de punten op de muur

De tv heeft diverse bevestigingspunten die op een bepaalde plaats op de wand moeten komen. Weet je al waar je de tv wilt ophangen? De belangrijkste tip bij het ophangen van je televisie is misschien wel dat je de punten op de muur markeert voor je gaat boren. Zo kun je heel precies meten of de punten op gelijke hoogte zitten en of je tv recht zal komen te hangen.

Kies de juiste wand

Vergeet de esthetiek niet als het gaat om je tv ophangen. De kleur van de achterwand kan hierbij bepalend zijn, maar ook de hoogte waarop je je televisie wilt hangen. Standaard wordt een tv op een hoogte van circa 145 cm geplaatst, maar dit is uiteraard geen stelregel. Wil je de tv hoger ophangen, bijvoorbeeld in je slaapkamer, dan is dat zeker mogelijk. Verder is het belangrijk om te kijken waar je lichtbronnen zich bevinden.

Met deze tips voor het ophangen van je tv zal het je heel wat makkelijker afgaan. Natuurlijk wil jij je tv wel meteen kunnen gebruiken. Kijk voor een voordelige aanbieding eens naar Internet en TV bij Telfort!