5 redenen waarom zonnepanelen een goed idee zijn

0
371
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De hoeveelheid zonne-energie die de aarde bereikt is ruim negenduizend keer groter dan de huidige energiebehoefte. Niets doen met deze mogelijkheid om zelf groene stroom op te wekken is natuurlijk hartstikke zonde. Waarom? Hieronder geven we 5 redenen waarom het een goed idee is om te investeren in zonnepanelen!

1. Genoeg zonne-energie voor iedereen

Een groot voordeel van deze onuitputtelijke bron voor duurzame energie is dat de zon veel meer energie levert dan dat we op dit moment kunnen gebruiken. We kunnen al dat zonlicht nog veel efficiënter benutten door massaal over te stappen op zonne-energie. Er is genoeg energie voor iedereen en de ontwikkelingen om zonne-energie op te slaan gaan ook ontzettend hard.

2. Bespaar op energiekosten

Met zonnepanelen op je dak bespaar je elke dag. Dit betekent ook dat je elke dag zonder panelen op je dak een mooie besparing misloopt. Gemiddeld verbruikt een huishouden ongeveer 4000 kWh per jaar aan stroom. Met 10 zonnepanelen van circa €4000 op je dak is de verwacht opbrengst 2.500 kWh per jaar. Jaarlijks bespaar je met deze opbrengst ongeveer €500 op energiekosten. Dit betekent dat je de kosten van de zonnepanelen na ongeveer 7-8 jaar hebt terugverdiend.

3. Stijgende woningwaarde

Een duurzame investering maakt je huis meer waard. Zo zorgt ook het investeren in zonnepanelen voor een stijging van je woningwaarde. Gemiddeld stijgt de waarde van een woning waarop zonnepanelen geïnstalleerd worden met ongeveer €5000. Dit is bij installatie van een gemiddeld zonnestroomsysteem.

4. Goed voor het milieu

Waarschijnlijk is het geen verrassing meer dat de aarde al jaren aan het opwarmen is. Enkele gevolgen hiervan zijn de zeespiegelstijging, toegenomen temperatuur en extreme weersomstandigheden. Het gebruik maken van zonne-energie is een goede oplossing om te opwarming van de aarde te voorkomen. Zonnepanelen zijn dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

5. Lange levensduur

Door de levensduur van gemiddeld 25 jaar is het een veilige investering om zonnepanelen te installeren op het dak van je woning of gebouw. Na terugverdientijd van 5 jaar bespaar je nog tientallen jaren van een besparing op energiekosten.