Inrichting

5 planten die je interieur helemaal compleet maken

Geschreven door admin

Je kunt een ruimte op tal van verschillende manieren indelen en inrichten. Dit maakt het soms best lastig om tot een leuke, niet al te rommelige inrichting te komen! Een aantal elementen mogen zeker niet in een ruimte ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan voldoende verlichting, leuke kamerplanten, enzovoorts. In dit artikel beschrijven we vijf verschillende plantensoorten die ideaal zijn voor in een woon-, slaap- of werkkamer. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende formaten planten, afhankelijk van de ruimte die je hebt.

Leuke planten voor in de vensterbank

Wanneer je de vensterbank op wilt vrolijken met leuke plantjes, dan kan vlinderorchidee de uitkomst voor je zijn. Deze plant wordt in verschillende formaten aangeboden en heeft een vrolijke uitstraling! Daarbij gaat deze plant een lange tijd mee, mits je de plant natuurlijk regelmatig van water en plantvoeding voorziet. Een alternatief voor in de vensterbank is een cactusplant. Deze planten hebben minder water nodig, waardoor ze makkelijker te onderhouden zijn. Mocht je een grotere plant voor in je woning zoeken, dan kun je ook eens kijken naar een yucca. Dit type plant lijkt op een klein boompje en is ideaal voor naast de bank of een fauteuil.

Tip: combineer verschillende formaten cactussen met elkaar! Je kunt hierbij het beste voor minicactussen kiezen.

 

 

 

 

 

Vaste planten rond het terras

Naast de mogelijkheid om kamerplanten in huis te plaatsen, kun je ook vaste planten gebruiken rond je terras. Het terras wordt vaak gezien als een verlengstuk van je woonkamer. Violen zijn vaste planten die veel gebruik worden in de lente- en zomermaanden. Deze plant heeft een vrolijke uitstraling, die goed te combineren valt met de tegels van een terras. Ook afrikaantjes zijn leuke, vrolijke bloemen voor naast je terras! Zorg er voor dat deze planten zeker op warme dagen voldoende water krijgen.