5 meest gestelde vragen over de Trachycarpus fortunei

0
759
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De Trachycarpus fortunei, ook wel henneppalm of Chinese waaierpalm genoemd, is één van de meest bekende palmsoorten in Europa. De Trachycarpus fortunei beschikt over lange stelen en sierlijke, sprietachtige bladeren die deze palm doen lijken op een waaier. Deze palm met zeer exotische uitstraling komt oorspronkelijk uit China maar is inmiddels ook in Nederland en de rest van Europa een ware favoriet geworden. Dit komt omdat deze palm zeer makkelijk in onderhoud is. Ook ons wat koudere klimaat is voor de Trachycarpus fortunei geen enkel probleem. Wil je graag een Trachycarpus fortunei aanschaffen? Dat kan onder meer via MyPalmShop. Bekijk ons assortiment aan palmbomen en vind jouw favoriete Trachycarpus fortunei. In deze blog zullen wij antwoord geven op de vijf meest gestelde vragen over deze exotische vriend. Lees snel verder!

1. Hoe hoog kan de Trachycarpus fortunei worden?

 In de tropen kan de Trachycarpus fortunei maar liefst tien meter hoog worden. In Nederland blijven ze echter vaak steken op slechts twee meter. Dit komt door ons koudere klimaat. Alleen wanneer de geïmporteerde planten op een bijzondere manier gekweekt zijn, waardoor ze al gewend zijn aan ons koudere klimaat, kunnen ze hier ook een stuk hoger worden.

2. Hoe snel groeit de Trachycarpus fortunei?

 Hoe snel je Trachycarpus fortunei groeit hangt helemaal af van de grootte van de plant. Een grote, forse plant kan wel zo’n 30 à 40 centimeter per jaar groeien. Een kleinere plant groeit met slechts ongeveer tien centimeter per jaar. De groei van de Trachycarpus fortunei komt over het algemeen pas echt op gang wanneer de plant enkele jaren oud is. De Trachycarpus fortunei groeit voornamelijk in de zomer en houdt in de koude winterperiode slaap. Tenzij ze warm worden gehouden, groeien deze planten niet of nauwelijks in de winter.

3. Hoe vaak moet de Trachycarpus fortunei water hebben?

 Dit hangt zoals bij de meeste planten af van het seizoen. In de winterperiode, wanneer het vrij koud is, kan de Trachycarpus fortunei soms wel een week zonder water. Geef de plant in de winter vooral niet teveel water want dit kan wortelrot veroorzaken. In de zomer daarentegen, wanneer het erg warm is en de plant veel zonlicht krijgt, kan het best zijn dat jouw Trachycarpus fortunei maar liefst twee keer op de dag een flinke scheut water nodig heeft. 

4. Wanneer bloeit de Trachycarpus fortunei?

 De Trachycarpus fortunei bloeit over het algemeen van maart tot juli. Je herkent een bloeiende Trachycarpus fortunei aan de gele trossen bovenaan de kern van de palm. Deze trossen, die vol zitten met zaadjes, zien er zeer uniek uit. De zaadjes kunnen gezaaid worden wanneer deze zwart zijn gekleurd, vaak pas aan het einde van de winter. Dan pas zijn de zaadjes rijp genoeg.

5. Wanneer moet ik de Trachycarpus fortunei snoeien?

 Hier is niet een bepaalde periode voor, want de bladeren kunnen het hele jaar door dor worden. Je kunt deze dorre bladeren verwijderen door ze met behulp van een snoeischaar dichtbij de stam af te knippen.