5 manieren om de ramen in je woning optimaal te beveiligen

0
567
Design en lifestyle

Hoewel mensen bij het beveiligen van hun woning vaak aan deurbeveiliging denken, is raambeveiliging net zo belangrijk. Want ook via het raam komen inbrekers graag binnen! Bent u benieuwd op welke manieren u uw raam kunt beschermen tegen gelegenheidsinbrekers? Lees dan verder.

Raamsloten

Bij het beveiligen van een raam wordt vaak als eerste gedacht aan raamsloten. Een raamslot is een zeer goede manier om uw raam te beveiligen. Met een raamslot sluit u uw raam namelijk niet alleen af, u zorgt ook dat het raam op slot zit. Het soort raamslot dat u nodig heeft is afhankelijk van uw type raam en kozijn. Ook is het aantal raamsloten per raam afhankelijk van de grootte van het raam. Let er bij het uitkiezen van een raamslot op of deze is voorzien van een SKG keurmerk. Verschillende merken zijn gespecialiseerd in raamsloten

Barrierestang

Een veelvoorkomende inbraakmethode bij gelegenheidsinbraak is ‘insluipen’. Het woord zegt het al: via het raam sluipt de dief naar binnen. Om dit te voorkomen is gelukkig een simpele oplossing: de barrierestang.

Anti inbraak strip

Anti inbraak strips zijn vooral bekend op deuren, ze zijn echter ook beschikbaar voor ramen. Met een anti inbraakstrip voorkomt u dat inbrekers door de inbraakmethode ‘openwrikken’ het raam weten te openen.

Overige raambeveiligingsproducten

Er zijn nog vele andere producten waarmee u uw raam kunt voorzien van raambeveiliging. Hoe beter uw raam uitgerust is met de juiste producten om het raam bijvoorbeeld te openen of sluiten, hoe meer u met een veilig gevoel uw woning kunt verlaten. Denk hierbij aan raamuitzetters en raamopeners. Op veel ramen zit al een raamgreep of hendel om het raam te openen en sluiten. Maar is deze ook inbraakwerend? Indien dat niet zo is, kunt u uw raamsluiting vervangen voor een raamsluiting dat voorzien is van een SKG keurmerk. Heeft u een dubbel uitzetraam? Kies dan voor een raamespagnolet. Hiermee sluit u beide ramen in een keer af met een cilindersluiting. Niet alleen dicht dus, maar ook op slot!

Het beveiligen van een raam kan dus op vele manieren. Van welke producten is uw raam al voorzien?