5 leuke ideeën voor een avondje uit met de meiden

0
1125
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Tijdens je studie ging je in de weekenden, zo niet ook doordeweeks, gezellige avondjes doorzakken. Met je vrienden en vriendinnen naar de stad om gezellig drankjes te drinken en te genieten van de vrijheid. Inmiddels ben je wat jaartjes ouder, ben je misschien getrouwd en heb je zelfs wel kinderen. Je neemt de tijd niet meer om met vriendinnen een avondje te genieten van elkaars gezelschap. Hoog tijd om dit in te plannen! Wij geven je 5 leuke ideeën voor een gezellig avondje uit met de meiden.

1. Uit eten en de stad in

Als het goed genoeg is voor een eerste date, is het goed genoeg voor een avondje met je vriendinnen. De beste manier om een hele avond bij te kunnen kletsen is tijdens een etentje en uitje naar de stad. Lekker lang tafelen met elkaar, onder het genot van een heerlijke cocktail of één van de beste whiskey’s die geschonken wordt. Er zijn gelukkig genoeg heerlijke recepten die passen bij whiskey.
Kies voor een restaurant in een gezellige stad, gemakkelijk te bereiken voor iedereen. Na het eten kun je dan nog even de stad in om tot in de vroege uurtjes met elkaar  te genieten van elkaars gezelschap, luxe drankjes en muziek.

2. Kies een ladiesnight bij de bioscoop

Wanneer een nieuwe vrouwenfilm uitkomt, is er voorafgaand een ladiesnight in de bioscoop. Een avond speciaal ingericht om als vrouwen gepamperd te worden. Je wordt als een echte VIP-per behandeld, krijgt de lekkerste hapjes en drankjes en vaak een goed gevulde goodiebag. Ideaal als avondje uit.

3. Doe een kookworkshop

Met elkaar een leuke workshop doen. Op deze manier kun je op een leuke manier iets leren, kun je bijkletsen én staat er aan het eind een heerlijke, zelfbereide, maaltijd klaar. Er zijn genoeg leuke plekken om een kookworkshop te volgen. Kies van tevoren het soort kookworkshop je wilt volgen en op welke locatie, er is keuze genoeg.

4. Ga high winen

Heb je wel eens gehoord van een high wine? Ergens op een leuke locatie krijg je allerlei verschillende wijnen met bijpassende hapjes erbij. Vaak vullend genoeg als ‘avondmaaltijd’. Wanneer je dit met vriendinnen doet, is het wel belangrijk om niet meer met de auto te hoeven rijden. Dus zorg voor een hotelovernachting of ga met de  bus of trein terug naar huis. Het is namelijk wel leuk als je het met z’n allen kunt doen en er niet één iemand water moet drinken.
Achter elke wijn zit een verhaal. Een goede sommelier vertelt je kort maar krachtig meer over de wijn. Uit welk land komt het? Hoe is het gemaakt? Leuk om te leren, te drinken en lekkere hapjes bij te combineren. De kennis die je hier opdoet, neem je mee naar huis en hier kun je later je eigen gasten weer mee verrassen!

5. Citytrip in eigen land

Voor een leuke citytrip hoef je het land niet uit. Nederland heeft prachtige steden waar je genoeg kunt zien en prettig kunt overnachten. Kies eens een stad waar je niet in de buurt woont, om nieuwe plekken te leren kennen. Rotterdam is een mooie, hippe stad, maar ook Den Bosch of Amersfoort zijn steden waar je je prima enkele dagen kunt vermaken.
Waar kiezen jij en je vriendinnen voor? Laat het ons weten!