Kerst staat alweer voor de deur, erg leuk en gezellig natuurlijk. Maar ieder jaar opnieuw inspiratie vinden voor het opmaken van de kersttafel is voor velen een uitdaging. Daarom geven wij 3 handige tips voor het opmaken van de kersttafel voor nét dat beetje extra deze kerst. Lees hieronder onze 3 eenvoudige tips!

Kerst tafelkleed

Een tafelkleed met een kerst print mag natuurlijk niet ontbreken bij de kersttafel. Een mooi kerst tafelkleed zorgt voor het totaalplaatje en het ultieme kerstgevoel. Een tafellaken is perfect als je een wat luxere kersttafel hebt. Terwijl een tafelzeil vaak gemakkelijker schoon te houden is. Het is natuurlijk net wat je wilt!

Kerst menukaart

Het is natuurlijk leuk om je gasten te kunnen laten weten wat ze te eten krijgen door middel van een (klein) menukaartje. Maak een simpel (maar leuk!) kerstmenu die je op het bord of op een andere originele manier toevoegt aan de kersttafel. Zo kan je bijvoorbeeld een goedkope kerstsok kopen en daar de menukaart in doen. Of bevestig de menukaart aan het glas door middel van een touwtje. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar een menukaart is erg leuk bij het kerstdiner!

Mooie servetten

Misschien heel simpel.. maar servetten mogen natuurlijk niet ontbreken aan de kersttafel. Kies leuke en mooie servetten en leg deze op/of naast de borden. Het brengt natuurlijk iets extra’s als je de servetten mooi opmaakt. Vouw bijvoorbeeld de servetten op een mooie manier.

Zorg voor kaarslicht

Nog iets wat niet ontbreken aan de kersttafel is natuurlijk kaarslicht. Kaarsen zorgen voor extra sfeer. Kies voor een kandelaar met kaarsen of ga op zoek naar leuke kaarsen in kerstkleuren.