4 tips om de sfeer in huis meteen te verbeteren

0
976
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De sfeer in huis zit hem vooral in de details. Kleine dingetjes waar je misschien niet zoveel van verwacht of denkt, maar die een enorme impact hebben op de ruimte. Het is daarom ook vrij simpel om dit aan te passen naar jouw smaak. We geven een 4 tips over deze sfeermakers.

Natuurlijke elementen toepassen

Een groot deel van de sfeer in huis wordt bepaald door het materiaal dat je gebruikt. Door een aantal natuurlijke materialen te verspreiden door de ruimte krijgt deze een erg organische en gezonde sfeer. Een aantal voorbeelden van natuurlijke materialen zijn natuursteen, ruw hout, riet, en uiteraard de groene planten zelf. Vooral bij een grotendeels betonnen of stenen woning kan dit erg veel betekenen.

Een nieuwe eyecatcher

Om een ruimte een hele nieuwe look te geven hoef je niet meteen heel deze ruimte om te bouwen. Vaak is het inzetten van een enkele eyecatcher al genoeg. Zo’n eyecatcher kan bijvoorbeeld een nieuw designmeubel zijn, die de rest automatisch ook opfleurt, of een aparte kleur die verder niet terug komt.

Maak het lichter

Ruimtes kunnen al snel vrij donker uitvallen. Dit komt bijvoorbeeld door weinig zoninval of donkere meubels. Het is dan leuk om de kamer een flink stuk op te fleuren, zoals de muren of de vloerbedekking lichter te maken. Hoe lichter deze zijn, hoe meer licht ze de kamer in zullen trekken. Dat geeft al snel een minder somber tafereel. Op https://www.woonkanjer.nl/ kun je vinden hoe je een project zoals het verven van de muren het beste aan kunt pakken.

Een nieuwe inrichting met dezelfde spullen.

Soms is alles wat je nodig hebt al aanwezig, maar mist er toch net dat ene dingetje dat het gezellig maakt. In veel gevallen ligt het dan meer aan de opstelling, die je vrij simpel kunt veranderen. Bij deze tip raden we ook een grote schoonmaak aan mocht dat nodig zijn. Je zult je verbazen over hoeveel sfeer een klein beetje rommel weg kan halen uit een ruimte. In onze woonblog bespreken we meer mogelijkheden voor een sfeervolle inrichting.