4 redenen waarom jij een haard moet nemen!

0
1323
Gashaard
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Begin je al last te krijgen van je winterdipje of ben jij een echte winterfanaat? Nu de donkere, koude dagen zijn aangetreden blijven de meesten mensen ’s avonds lekker binnen. Dat kun je ze natuurlijk niet kwalijk nemen, met het Nederlandse weer is het binnen nou eenmaal veel beter vertoeven dan buiten. Lekker spelletjes spelen aan de keukentafel, een goede film of serie kijken, een lekkere taart bakken of met vrienden en familie wat drinken in de woonkamer. Heerlijke bezigheden waardoor je jezelf af gaat vragen waarom er überhaupt mensen zijn met een hekel aan de herfst en winter.

De gezellige activiteiten zijn bijna al voldoende voor een geslaagde avond, maar er is één item wat eigenlijk nooit mag ontbreken op de ideale herfst- of winterdag; een heerlijke haard. We geven je vier redenen waarom je zo snel mogelijk een haard in huis moet halen!

Een haard is altijd sfeervol

Allereerst is een haard natuurlijk hartstikke sfeervol. Daarvoor hoeft hij niet eens per se te branden. Ook zonder vuurtje geeft een haard je woonkamer dat extra beetje sfeer dat hij nodig heeft. Zo hoef je niet eens actief met de haard bezig te zijn om toch te profiteren van de extra sfeer. Dat is simpelweg de magie van een haard. Mensen associëren het vaak automatisch met gezelligheid. Het maakt daarbij niet uit wat voor haard je hebt. Zowel een hout- als een gashaard will do the trick.

Een haard geeft échte warmte

Laten we niet vergeten dat een haard voornamelijk bedoelt is om warmte af te geven. Natuurlijk is het niet de meest efficiënte manier om een ruimte te verwarmen, maar is dat echt zo erg? Je kunt haarden eigenlijk een beetje vergelijken met een lekkere wijn. Die lekkere wijn is ook niet de meest efficiënte manier om beschonken te raken, maar daar drink je het niet voor. Het gaat om de beleving die er bij hoort.

Hetzelfde geldt voor een haard. Andere verwarmingsmethoden verwarmen misschien beter, maar geniet je daar evenveel van? Waarschijnlijk niet!

Het is altijd een stijlvolle toevoeging

Een haard op zich is al ontzettend stijlvol, maar vergeet niet dat het ook een toegangspoort is naar allerlei toffe bijpassende accessoires. Hierdoor hoeft het ook geen herfst of winter te zijn om van je haard te genieten. Een haard is naast een warmtebron namelijk ook een super functioneel decorstuk. Je kunt heel je interieur er omheen bouwen en er geen moment spijt van krijgen.

Wil je dit eens proberen zonder risico? Gebruik dan een configurator om online te zien hoe je haard er uit komt te zien. Een mooi voorbeeld hiervan is de online configurator van Barbas Bellfires haarden!

De haard werkt verenigend

Even terug naar onze roots. Toen mensen nog in grotten woonden was een vuurtje al het middelpunt van de groep. Een plek waar mensen zich verzamelden. Eigenlijk is daar niks aan veranderd. We zijn nog steeds geneigd met zijn allen rond een vuurtje te gaan zitten wanneer de kans zich voordoet. De functie van dit primitieve vuurtje wordt nu, in de 21e eeuw, opgevuld door moderne haarden. Eén ding is niet veranderd: We vertellen onze verhalen nog altijd het liefst bij een lekker haardvuurtje.