4 redenen om voor inbouwspots binnen jouw interieur te kiezen

0
391
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het verlichten van de woning is allesbepalend voor de sfeer. Het is dan ook niet voor niets dat interieurstylisten steeds meer aandacht besteden aan het creëren van een goed lichtplan. Hoewel er op het gebied van verlichting ontzettend veel verschillende mogelijkheden zijn, zijn er ook enkele manieren die extra sfeerverhogend werken. Zo zijn inbouwspots tegenwoordig erg populair. Deze kunnen zowel als basisverlichting als sfeerverlichting worden ingezet. Nog niet geheel overtuigd? Hier zijn 4 redenen om voor inbouwspots led binnen jouw interieur te kiezen. 

1. Gemakkelijk schoon te maken 

 

Een groot nadeel van enorme lampen is dat ze ook heel lastig te reinigen zijn. Vaak kost het echt wel de nodige tijd om ze goed te reinigen. Vaak wordt deze tijd ook niet genomen, waardoor de lampen van binnen erg vervuild raken. Dat is niet alleen slecht voor de hygiëne, maar doet ook afbreuk aan de sfeer die de lamp uitstraalt. Ook boven de eettafel is er veel voor te zeggen als er minder grote lampen worden gebruikt. Fijn wanneer je na een avondje gourmetten niet direct vetresten bij de lamp moet verwijderen. 

Inbouwspots zijn daarentegen veel gemakkelijker te reinigen. Dit komt met name doordat ze geheel vlak zijn. Hierdoor is het voldoende om enkel een licht vochtig doekje over de lamp te halen. Zo heb je ze binnen een handomdraai schoongemaakt. Zo bespaar je veel meer tijd. 

2. Dimbare verlichting 

 

De meeste inbouwspots worden niet geleverd met een aan- en uitschakelaar, maar met een eenvoudige dimmer. Dit levert veel voordelen op. Op de eerste plaats zullen LED spots al de nodige voordelen opleveren omdat ze zuiniger met energie omgaan, wanneer deze ook nog gedimd kunnen worden, levert dit een nog grotere besparing op. Win-win. Zowel voor de portemonnee als de sfeer in huis. 

Groot voordeel van dimbare verlichting is dat je deze geheel naar wens en de situatie kunt aanpassen. Zo zet je de lampen volledig aan wanneer je gaat werken of een krantje leest, maar dim je deze weer bij een romantisch en gezellig avondje. Het beste lichtval voor ieder moment. 

3. Strakkere uitstraling 

 

Moderne en strakke interieurs zijn vandaag de dag enorm populair. Daar past natuurlijk geen gigantische lamp bij. Met inbouwspots behoud je de strakke uitstraling van je interieur. Hierdoor geniet je van een fantastische, moderne uitstraling in huis. Bovendien is dit ook een prima keuze voor de wat kleinere woningen. De lampen nemen immers minder ruimte in beslag en vallen ook minder op. Hierdoor oogt de kamer veel ruimtelijker. 

4. Voor verschillende doeleinden geschikt 


Veel mensen denken dat inbouwspots enkel in het plafond verwerkt kunnen worden. Niets is echter minder waar. Tegenwoordig zijn deze ook uitermate geschikt als lichtbron voor in de muur of zelfs in de vloer. Mogelijkheden in overvloed om de sfeer in jouw woning te waarborgen. Natuurlijk kan je ze ook gewoon in het plafond verwerken, maar dat is niet de enige mogelijkheid meer. Waar je de inbouwspots ook plaatst, ze bieden gegarandeerd de sfeer die je zoekt.