4 redenen om te kiezen voor een elektrische haard

0
950
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Mensen vinden het belangrijk om, tijdens het inrichten van hun woning, goed te letten op sfeer, comfort en functionaliteit. Mensen kiezen al snel voor een houtkachel of een gashaard, maar helaas kunnen dergelijke haarden niet in elke woning geplaatst worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede alternatieven op de markt te verkrijgen, zoals een elektrische haard. Deze haarden zijn overal te plaatsen en bieden net zo veel sfeer als een houtkachel of een gashaard. Sommige elektrische haarden bevatten zelfs een warmte-element, waardoor u, naast het vlammenbeeld, ook kunt genieten van de behagelijke warmte die de haard afgeeft. Nog niet overtuigt? Hieronder geven we 4 redenen om te kiezen voor een elektrische haard.

1.      Gebruiksgemak

Allereerst biedt een elektrische haard ultiem gebruiksgemak. Zo hoeft de stekker van de haard alleen maar in het stopcontact gestoken te worden en je kunt direct genieten van het vuurbeeld. Daarnaast worden vele elektrische haarden standaard geleverd met afstandsbediening. Hierdoor hoef je niet eens op te staan om de haard aan te zetten. Ook hoeft er geen rookkanaal aangesloten te worden, omdat er geen sprake is van stoffen die afgevoerd dienen te worden.

2.      Ruit

Bij gashaarden, houtkachels en pelletkachels moet de ruit eens in de zoveel tijd schoongemaakt worden om het zicht op het vuurbeeld optimaal te houden. Dit is natuurlijk niet het geval bij een elektrische haard. Dit klusje blijft je dus bespaart!

3.      Brandstof

Je kent het wel.. Het gesleep met houtblokken om het vuur van de houtkachel aan te kunnen houden. Vervolgens het vuur van de haard in de gaten houden, om zo tijdig houtblokken op het vuur te kunnen leggen. Bij een elektrische haard is dit allemaal niet nodig. Vanzelfsprekend brandt een elektrische haard op elektriciteit, waardoor je nooit brandstof bij hoeft te vullen.

4.      Plaatsen

Tot slot kan een elektrische haard gemakkelijk verplaatst worden. Dit geldt niet voor een gashaard of een houthaard, omdat dan het hele rookkanaal ook verplaatst dient te worden. Zit je gezellig met vrienden en familie te eten aan de eettafel, dan zet je daar de sfeerhaard neer, maar verplaats je later naar de bank, dan is de kachel zo mee verplaatst. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact!

Op zoek naar een elektrische haard? Kijk dan op superkachels.nl, waar vele haarden online te bestellen zijn.