4 Originele housewarming cadeau ideeën

0
96
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het komt niet vaak voor dat vrienden of familieleden een eigen huis kopen of verhuizen. Daarom wil je hen op hun housewarming dan ook graag een mooi cadeau geven! Het liefst iets dat ze nog niet hebben maar… Dat kan soms nog wel eens wat van je creativiteit vragen. Je wilt de kersverse huiseigenaren niet de zoveelste kamerplant of geurkaars geven en geeft graag iets origineels, waar je de ontvangers ook echt blij mee maakt. In dit artikel tippen wij je een aantal originele housewarming cadeaus die daadwerkelijk leuk en nuttig zijn.

Een tijdloos stuk servies

Met een mooi stuk servies maak je iemand altijd blij. Ga voor een mooi keramieken bord of schaal, want deze zijn perfect om hapjes op te serveren. Feestelijk, chique en zeer welkom. Met een tijdloos geschenk als dit, steel jij zeker de show. En wie weet, misschien kunnen de huiseigenaren je cadeau zelfs direct in gebruik nemen voor de gevulde eitjes of bitterballen!

Een cocktail set

Onmisbaar in huis, maar niet iets waar je zelf gauw aan denkt als je gaat verhuizen: een cocktail set. Met een cocktail set kun je een lekkere cocktail bij elkaar shaken en hij doet het altijd goed op feestjes. Maar een cocktail is ook heerlijk als je lekker een avondje op de bank zit en daarom is een cocktail set dus eigenlijk altijd een goed cadeau.  Wil je er wat extra’s bij geven? Kies dan voor een lekkere likeur of sterke drank die een uitstekende basis is voor cocktails, zoals een gin of goede whisky.

Een bedrukt item

Als je het goed doet, kan een bedrukt cadeau zeker in de smaak vallen. Persoonlijker dan dit kan het eigenlijk niet – en dat is nou net wat je wilt bij het geven van een fijn cadeau. Een bedrukt cadeau is altijd origineel en leuk om te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan luxe pennen met logo, de perfecte toevoeging aan het thuiskantoor. Of ga voor een bedrukte mok die de favoriet wordt voor de kop koffie bij het ontbijt en de warme chocolademelk op de bank. Een bedrukt item kan luxe uitstralen maar ook juist leuke herinneringen oproepen. Voor iedereen is er wat bijzonders te bedenken.

Een goede fles olijfolie

Ben je uitgenodigd voor de housewarming van een echte keukenprins of prinses? Kies dan voor een luxe fles goede olijfolie. Iedereen die enthousiast is in de keuken, zal dit cadeau kunnen waarderen. Een lekkere olijfolie staat voor heerlijke avonden in de keuken en lekker lang tafelen met vrienden en familie. Perfect voor in een pastagerecht of heerlijk als voorafje met wat zout, peper en een versgebakken brood: met olijfolie kan de ontvanger alle kanten uit.

Kies voor persoonlijk

Ben jij binnenkort uitgenodigd voor een housewarming van een vriend, vriendin of familielid? Als je je door de bovenstaande cadeau-ideeën laat inspireren, is de gastheer of -vrouw zeker blij met jouw cadeau. Denk altijd na over de persoon in kwestie die het gaat ontvangen en probeer te bedenken wat daarbij past. Hoe persoonlijker, hoe beter!