4 keer inspiratie voor een industrieel interieur

0
706
Design en lifestyle

Een industrieel interieur is in. Overal zie je robuuste eettafels, lockers en industrielampen verschijnen in het interieur. En dat is niet zonder reden, je creëert hiermee een stijlvolle stoere uitstraling. Maar soms kan het lastig zijn om de juiste meubels en accessoires te vinden die je aan deze woonstijl kunnen helpen. Met dit artikel doe je inspiratie op voor het creëren van een industriële sfeer in huis.

Lampen

Wil je industriële lampen in huis halen, dan kun je een aantal kanten op. Wat je steeds vaker ziet zijn de kale gloeilampen zonder kap.

Gloeilampjes zonder kap
De verschillende gloeilampjes, hangend aan een metalen buis, geven deze keuken meteen een stoere industriële uitstraling. En het allermooiste van deze lampen? Ze zijn spotgoedkoop! Het enige dat je hoeft aan te schaffen zijn een paar gloeilampjes en een gelijk aantal fittingen met draad. Het draad gooi je om de metalen buis heen, et voila.

 

71464e46d5cdb573dc93d9a071af094a

Bron: Pinterest.

Industriële hanglamp
Wil je liever iets groters en robuuster? Ga dan voor een industriële hanglamp. Hoe groter de tafel, hoe meer je er kunt combineren. Deze lampen geven een industriële lampen omdat dit type vroeger vaak in grote fabriekshallen werden gebruikt.

hanglampen

Bron: Pinterest

Eettafel

Wil je een industriële eettafel, dan kun je het beste kiezen voor een houten tafel met metalen onderstel. Het onderstel mag ook best wat logger zijn, dan krijg je namelijk gelijk dat industriële gevoel bij de tafel. Wees ook niet bang voor scheuren en oneffenheden, dat maakt namelijk dat het hout leeft. Populair is het donker metalen onderstel is de vorm van een X.

4ce58e440cd07f0d51f3a8f11881a08a

Bron: Pinterest

Eettafelstoelen

Een eettafel is niet af zonder meubels om op te zitten. Ik zeg bewust meubels omdat je ook voor een bank in plaats van stoelen kunt kiezen. Het mooie van een industriële sfeer is dat het niet allemaal perfect hoeft te matchen. Zo geven een aantal verschillende stoelen en een bank een industriële uitstraling aan de eethoek. Om zitcomfort iets te verhogen kun je kussens gebruiken voor de houten bank.

f2ca540c7a854e9ef8dc1b5215c648b8

099f274edb11fc9c4afc414fb5f708e9

Bron: Pinterest

Lockerkasten

Een industriële woonkamer is niet af zonder een mooie lockerkast. Vroeger werd de lockerkast echt alleen gebruikt in schoolgebouwen en bij sportverenigingen voor het opbergen van kleding of schoolspullen maar tegenwoordig zie je dit type kast steeds vaker terug in het interieur van woonkamers. De industriële lockerkast hoeft ook zeker niet helemaal perfect afgewerkt te zijn. Een versleten uitstraling past juist mooi bij de industriële uitstraling die je wil hebben. Zorg altijd voor een mooi contrast met de vloerbedekking, zodat de kast extra opvallend is!

05b920b4793defbc875e7b5e9f87be6b    e25d362eb496ec7ccf64ce2b186ebf38

 

Bron: Pinterest

Meer inspiratie voor een industrieel interieur op doen? Bekijk dan eens de website van Kotter Wonen.