4 Interieurtips voor lelijke radiatoren in huis

0
11
Design en lifestyle

Ben jij ook iemand die zich aan de uitstraling van radiatoren stoort? Dan raden we je aan om deze trucs te gebruiken om je radiator op te leuken. Misschien wordt het zelfs een integraal onderdeel van je interieur. En als er niks anders op zit, dan kun je het altijd nog verbergen. 

1. Maak een console tafel

Radiatoren in gangen zijn vaak onwrikbare obstakels die de inrichting opties kunnen beperken. Maar een op maat gemaakte console tafel kan gemakkelijk rond de radiator worden gebouwd en verbergt deze op een functionele wijze. Hierdoor krijg je een middelpunt in de gang om bloemen of kleine display-items te plaatsen.

Door de tafel aan alle kanten open te houden, kan de warmte nog steeds circuleren en blijven jouw kamers warm en blijft de radiator praktisch.

2. Laat het knallen

Sommige radiatoren kunnen juist wel in het zicht geplaatst worden als middelpunt. En er is geen beter voorbeeld dan de oudere gietijzeren decoratieve radiatoren. Deze prachtig vervaardigde radiatoren hebben een aantal verbluffende decoratieve kenmerken die echt een statement maken. Veel bedrijven bieden een professionele renovatie van radiatoren aan waarbij ze alle corrosie, verf en verkleuring kunnen verwijderen. Zodat het er weer als nieuw uit ziet. Als je een moderne radiator hebt, kan wat verf in een leuke kleur ook de klus klaren. 

3. Camoufleer het

Verf kun je ook op een andere manier inzetten. Als een accentkleur niet werkt voor jouw ruimte dan kun je er met verf ook voor zorgen dan de radiator minder opvalt. Zorg er wel voor dat je radiator verf gebruikt die tegen hitte kan. Dan heb je alleen nog de juiste kleur nodig die overeenkomt met je muur.

4. Verplaats de bank!

Maar wat kun je doen als je simpelweg geen opties ziet of een krap budget hebt? De eenvoudigste en snelste manier om een lelijke radiator te verbergen is door er meubels voor te plaatsen. Denk er wel aan dat grote objecten de verwarmingsvermogen kan blokkeren. Een ruime bank die ongeveer dezelfde hoogte heeft als de radiator is ideaal. Omdat de warmte dan nog steeds kan circuleren terwijl de radiator uit het zicht is onttrokken. 

Bron: radiatorendiscounter.nl