4 dingen die je kunt doen wanneer je problemen hebt met je huisbaas

0
434
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Weinig dingen zijn vervelender dan problemen hebben bij je eigen woning. Helemaal als je er ook nog eens problemen over krijgt met je huisbaas/verhuurder. Je wilt namelijk niet dat op de plek waar je juist zelf woont, jij je niet op je gemak kunt voelen. Het is daarom belangrijk om alles op de juiste manier op te lossen en er zeker van zijn dat jij niet verkeerd zit. Ken daarom de regels en hoe je het beste kunt handelen in jouw situatie. 

Verdiep je in je huurcontract

In een huurcontract moet alles zijn vastgelegd over hoe zaken geregeld worden wanneer er iets misgaat. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer er schade is of andere zaken. Veel zaken zijn ook algemeen vastgelegd en een verhuurder moet ervoor zorgen dat de huurder in een fatsoenlijke woning kan worden. Maar verdiep je allereerst goed in je eigen contract, waar jij de handtekening onder hebt gezet. Dit kan al veel duidelijkheid geven over wie voor wat verantwoordelijk is. Dit is dan ook de reden waarom het zo belangrijk is om alles goed door te nemen voordat je ergens een handtekening onder zet. Wanneer je ergens over twijfelt of je bent ergens niet zeker van, dan kun je ook contact opnemen met de Huurdersbond

Probeer het probleem eerder met de verhuurder op te lossen

Het beste is wanneer je het probleem of de problemen allereerst met de verhuurder zelf op kan lossen. Dit is ook belangrijk om de toekomstige relatie zo goed mogelijk te houden. Zeker als je op die woning blijft wonen dan is het belangrijk dat je een goede band onderhoud met je huisbaas.

Stuur daarom een fatsoenlijk bericht naar je huisbaas. Reageert hij of zij daar niet op? Stuur dan een aangetekende brief met alle informatie die van toepassing is. Wordt daar uiteindelijk ook geen reactie opgegeven? Dan kun je overgaan tot juridische stappen. 

Juridische stappen ondernemen

Niemand wil overgaan tot het nemen van juridische stappen, maar soms kom je in een situatie terecht waarbij dat nog de enige manier lijkt. In dat geval is het belangrijk om iemand te zoeken die is gespecialiseerd in het veld waar jij juridische hulp bij nodig hebt. Wij raden aan om eens te kijken naar de mogelijkheden van Van der Maas Verhoog te contacteren, want zij zijn namelijk gespecialiseerd in huurrecht. Door eerst contact te hebben met een specialist weet je wat je daarna als stappen het beste kunt ondernemen om het beste van de situatie te maken.