Tuin

3x tuingezelligheid 2018

Geschreven door admin

Het is hartje winter en de meeste mensen gaan verpakt in dikke jassen over straat. Desondanks is het een fijne gedachte dat de lente alweer in aantocht is. Als je goed kijkt zie je de knopjes al aan de takjes zitten en ’s morgens vroeg hoor je de vogeltjes alweer fluiten. Bij de meeste mensen begint het lentegevoel alweer een beetje te kriebelen. Om alvast een beetje weg te dromen hebben wij een lijstje gemaakt met 3 ideetjes hoe jij jouw tuin op kunt vrolijken voor dat ultieme zomer gevoel.

1. Kies voor een buitenhaard

Een buitenhaard is de ultieme manier om je tuin sfeer en gezelligheid mee te geven. Vooral in de lente kan het ’s avonds nogal eens fris zijn maar met een buitenhaard creëer je zelf de warmte die je nodig hebt. Het leuke is dat je kunt kiezen uit honderden varianten. Wil je traditioneel hout of juist makkelijk gasvuur? En op welke manier? Wil je een doorkijkhaard of juist een vrijstaande kachel? Met een buitenhaard kun je werkelijk alle kanten op! Kijk voor meer inspiratie op www.haardenexpert.nl.

2. Creëer sfeer met waxinelichtjes

Waxinelichtjes hebben tegenwoordig een beetje een Action imago maar wist je dat je waxinelichtjes op heel veel creatieve, originele manieren kunt toepassen in je tuin? Neem bijvoorbeeld een oude teil of emmer en vul deze met water, bloemen en waxinelichtjes. Steek de waxinelichtjes aan en voilà! Je hebt een prachtig sfeerelement gecreëerd waar je vrienden jaloers op zullen zijn.

3. Haal de vogeltjes in je tuin met een wijnfles

Wil jij ook elke morgen heerlijk wakker worden met het gefluit van vogeltjes? En houd je ook van een lekker glaasje wijn? Waarom deze twee dingen niet combineren? Neem bijvoorbeeld een lege wijnfles, wat vogelzaad en een paar plankjes hout. Maak de wijnfles vast aan een plankje hout, vul de fles met vogelzaad en draai het geheel ondersteboven. Maak nu met een ander plankje hout een klein bakje die je onderaan de fles vastmaakt. En kijk eens aan, je hebt een originele vogelvoederbak gemaakt!