3x opruim tips voor in huis

0
1166
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het komt je vast wel bekend voor: je hebt een dagje lekker je huisje aan kant gemaakt en schoongemaakt. Voor je het weet ben je nog geen week verder en irriteer je je aan alle spullen die rond slingeren in bijvoorbeeld de woonkamer en slaapkamer. Aangezien opruimen vaak niet de favoriete bezigheid is en er ook genoeg ruimte moet zijn voor sociale contacten is het handig om vooral even verder te lezen. Hier lees je namelijk de vijf tips die je gaan helpen om je woning opgeruimd te houden zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen. Een win-win situatie dus!

1 erin – 1 eruit truc voor je slaapkamer

Elke vrouw herkent dit wel: je kleding niet meer in je kledingkast kunnen vinden, maar half over je bureau, bed, kast, grond eigenlijk alle plekken waar je kleding niet hoort te liggen. Om dit te voorkomen en de kansloze momenten waarop je weer braaf begint met opruimen, kan je het beste de 1 erin – 1 eruit truc toepassen. Heb je een broek aan, maar wil je toch liever die andere favoriete jeans? Dan leg je eerst de ene gevouwen broek er weer in en trek je vervolgens een nieuwe aan. Simple as that.

Twijfeldoos

Ook dit is herkenbaar voor de meeste van ons: geen spullen weg kunnen gooien. Vaak hechten we te veel waarde aan de kleinste dingetjes. Puur omdat ze bijvoorbeeld mooi herinneringen met zich mee brengen. Of we het echt allemaal moeten bewaren is nog maar echt de vraag. Daarom is het aan te raden om een twijfeldoos samen te stellen. Hier doe je alle spullen in waar je nog geen afstand van kan doen. Zoek een goed plekje voor deze doos als je nu nog niet de de knoop kan doorhakken, om dat op een later moment wel te kunnen doen. Bijvoorbeeld op zolder bij je slaapzak, die je ook niet dagelijks nodig hebt. Op deze manier kan je toch je woning opgeruimd houden zonder dat je gelijk afstand van je spulletjes hoeft te doen.

De ‘21’ dingen doos

Het meest voorkomende gedrag, naast geen afstand kunnen doen over of iets weggegooid kan worden of niet, is het beginnen met opruimen vaak het moeilijkst. Het welbekende uitstellen komt dan weer naar voren. Om het dan toch eens te gaan leren is het handig om te beginnen met een 21 dingen doos. Hierbij zet je een doos op een zichtbare plek binnen je woning en elk moment waarop je beseft dat je voorwerpen niet meer leuk vindt of gebruikt doe je het in de doos. Zo wordt het toch makkelijk om je woning opgeruimd te houden en de spullen kan je bijvoorbeeld afgeven bij de kringloop of verkopen op een rommelmarkt.

Ben jij een goede opruimer? Of toch altijd liever even uitstellen? Hopelijk helpen deze tips je woning opgeruimd te houden.