Heb jij al een vakantie geboekt? Of misschien ben je nog druk bezig met het zoeken van een geschikte vakantiebestemming. Een onvergetelijke vakantie beleef je in een van de hipste plekken in Spanje, namelijk Valencia. De stad wordt ook wel het nieuwe Barcelona genoemd en is erg populair onder de Nederlandse vakantievierders. Wij delen drie tips met je voor vakantie in Valencia die je nooit meer zult vergeten.

Hotel, appartement of villa?

Als je een vakantie gaat boeken, moet je van tevoren weten in wat voor accommodatie je wilt verblijven. Ben je op zoek naar een hotel met zwembad? Of heb je toch liever je eigen keukentje in een appartement? In Valencia heb je verschillende mogelijkheden. Je vindt er tientallen hotels, maar ook kan je een huis huren in Valencia.

Als je van plan bent om een langere periode in Valencia door te brengen, kan het huren van een huis een hele goede optie zijn. Een makelaar Valencia helpt je bij het vinden van de woning die voldoet aan jouw wensen. Perfect tijdens de zomerperiode of om in te overwinteren.

Kunst en cultuur

Valencia heeft ontzettend veel te bieden. Zo kun je niet alleen genieten van de mooie zandstranden, ook heeft Valencia een bruisende binnenstad. Leuke pleinen vol met terrassen waar je heerlijk een drankje kunt drinken. Ook heeft de stad op het gebied van cultuur veel te bieden. Midden in het historische centrum staat de Kathedraal van Valencia. Dit is een van de bezienswaardigheden die je echt niet kunt overslaan in de stad. Daarnaast zijn er veel musea waar je gratis naar binnen kunt op zondag.

Taxi, bus of metro

Qua vervoer heb je verschillende opties in Valencia. In het centrum kun je de verschillende bezienswaardigheden te voet goed bereiken. Ligt jouw hotel iets buiten het centrum? Dan kun je er ook voor kiezen om de bus of metro te pakken. De taxi is daarnaast ook redelijk goedkoop in Valencia. Zo kun je overdag de taxi nemen naar het strand voor een lage prijs. Valencia is ook een heerlijke stad om doorheen te fietsen. Fiets eens langs de stranden of door het park.