3 tips voor een gezonde huid

0
25
Design en lifestyle

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Het is ook meteen een belangrijk orgaan, want het werkt als een soort schil en het beschermt je lichaam tegen kwaaltjes. Een goede verzorging van je huid is dan ook enorm belangrijk.

Huidverzorging schiet er bij veel mensen vaak een beetje bij in. We verwaarlozen onze huid regelmatig, niet handig want dat kan voor vervelende gevolgen zorgen. Een droge, schilferige huid, jeuk, puistjes, wondjes die slecht genezen. Het zijn allemaal gevolgen van slechte huidverzorging. Om ervoor te zorgen dat je daar geen last meer van hebt, geven we je hieronder een paar makkelijke, snelle tips.

Eet gezond

Alles in je lichaam hangt met elkaar samen. Een gezonde voeding zorgt voor een balans in je lijf en dus ook voor je huid. Veel vet en suiker zorgt voor puistjes en acne, terwijl een goede dosis vitamines voor een flexibele, stevige huid zorgt. Eet dus gezond en gevarieerd. Ga voor groenten en fruit en laat die zak chips of reep chocolade wat vaker in de kast liggen. Je huid zal je dankbaar zijn.

Zorg voor voeding

Zorg ervoor dat je je huid goed voedt. Daarmee hebben we het niet over het gezonde eten van het punt hierboven, maar over vochtinbrengende producten voor je huid. Het is namelijk belangrijk dat je je huid goed hydrateert. Doe dit met zachte producten, die niet later je huid opnieuw uitdrogen. Zo kun je bijvoorbeeld shea butter van Butterwise gebruiken. Dit is een natuurlijk product dat enorm zacht en voedend werkt voor je huid. 

Houd je huid schoon

Het is belangrijk dat je je huid schoon houd. Zo zorg je ervoor dat je poriën niet te veel verstopt raken en dat je huid kan blijven ademen. Let erop dat je, als je zeep gebruikt, natuurlijke zeep gebruikt, die zacht is voor je huid en waar niet al te veel parfum in zit. Een andere manier om je huid schoon te maken, is een bezoekje aan de sauna ook enorm goed voor je huid. Dit opent je poriën en zorgt ervoor dat het vuil eruit stroomt.