3 tips voor een georganiseerde keuken

0
462
Design en lifestyle

Koken is een feestje. Staat er elke dag weer wat lekkers bij jou op tafel? Als je van koken houdt hoeven we je vast niet te vertellen dat er niets zo fijn is als koken in een georganiseerde keuken. Toch maken we er vaak nogal een rotzooi van. Op het aanrecht staan veel te veel spullen en ook je lades zitten bomvol. Je hebt ontzettend veel spullen, maar waar berg je deze nu op? En hoe deel ik mijn keuken nu optimaal in? Wij geven je drie tips voor een georganiseerde keuken.

Slim opbergen

Als je graag kookt heb je waarschijnlijk heel veel verschillende spullen in de keuken staan. Een blender, mixer, misschien wel een hele keukenmachine. Dit keukengerei heb je niet elke dag nodig dus het is handig dat je deze een vaste opbergplek geeft. Plaats keukenapparaten die je dagelijks gebruikt in een kast op een makkelijk bereikbare plek. Handig keukengerei dat je niet elke dag gebruikt kun je ergens anders opbergen. Denk bijvoorbeeld aan een kast in de bijkeuken of de onderste lade van de keuken.

Creëer extra opbergplekken

Heb jij een kleine keuken? Staan je vensterbanken vol met keukengerei en zou je graag wat meer opbergplekken willen hebben? Je kunt heel gemakkelijk extra opbergplekken creëren in de keuken. Als je weinig kastruimte hebt, kun je gebruik maken van de muren. Hang bijvoorbeeld een aantal leuke plankjes aan de muur en zet hier je servies op. Ook kun je pannen of mokken aan spijkers of een rekje hangen. Ben je bang dat het er rommelig uit gaat zien? Houd een bepaalde structuur aan in je keuken. Plaats de glazen bijvoorbeeld niet bij de pannen.

Keukenaccessoires

Een georganiseerde keuken is een praktische keuken waar fijn in gewerkt kan worden. De keuken moet niet alleen praktisch zijn, maar er ook mooi uit zien. Als je de ruimte iets meer op wilt fleuren of wilt betrekken bij de rest van het interieur kun je accessoires toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk dienblad waar je je meest gebruikte keukengerei op kunt bewaren. Ben jij op zoek naar leuke accessoires? Of kun je wel wat nieuwe keukenapparaten gebruiken? Bij een online kookwinkel kun je gemakkelijk al jouw nieuwe benodigdheden bestellen.