3 tips van een makelaar om je woning vlot te verkopen

0
363
Design en lifestyle

Een woning verkopen of verhuren is geen dagelijkse taak voor de meeste. Daarom moet er goed over nagedacht worden. Een makelaar weet als geen ander waar je op moet letten bij het verkopen van je woning. Daarom vroegen wij een makelaar om 3 tips om je woning vlot te verkopen.

1. Reële vraagprijs bepalen

Een juiste prijsbepaling is enorm belangrijk. Potentiële kopers stellen allemaal een bepaald maximumbedrag voor een nieuwe woning. Aan de hand van dit budget wordt een eerste selectie in woningen gemaakt. Een juiste vraagprijs is de prijs die iemand bereid is voor jouw woning te betalen. Het is belangrijk om een makelaar in te schakelen voor het bepalen van de woningwaarde. Ook kan je zelf de vraagprijs bepalen. Het is van belang om hierbij zo objectief mogelijk je woning te beoordelen. De kadastrale kaart kan wellicht helpen met het bepalen van je woningwaarde. Hier vind je gratis een kadastrale kaart. 

2. Zorg voor fraaie foto’s

Een woning moet gepresenteerd worden, hierbij spelen foto’s een belangrijke rol. Foto’s zorgen namelijk voor een eerste indruk bij de potentiële koper/huurder. De eerste indruk is natuurlijk erg belangrijk. Een ruimtelijke en lichte uitstraling van de woning op de foto’s is gewenst. Je kan zelf de foto’s maken, maar wij adviseren om een professionele woningfotograaf in te huren.

3. Voorbereiding op de bezichtiging

Het voorbereiden van de aangevraagde bezoeken is erg belangrijk. Probeer bijvoorbeeld alle aanvragen achter elkaar te plannen, hierdoor lijkt het alsof de woning sterk in trek is. Laat je woning ook bezoeken op het moment dat er veel lichtinval is of wanneer het rustig is bij de buren. Het opruimen van de woning spreekt natuurlijk voor zich, maar zorg niet voor een te strak opgeruimd interieur. Het moet natuurlijk wel gezellig ogen. Tot slot is het belangrijk dat het lekker fris ruikt in de woning.