3 tips voor de perfecte slaapkamer

0
1053
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een slaapkamer is dé plek waar je echt tot rust moet kunnen komen. Natuurlijk kun je ook lekker in bad gaan maar je spendeert uiteindelijk wel een erg groot deel van je leven in je slaapkamer dus dit is zeker één van de belangrijkste kamers in je huis. Het leven kan soms wel erg hectisch zijn en dan is er niets fijner dan wanneer je eindelijk thuis bent comfortabele kleding aan te trekken en op bed een boek te lezen of je favoriete serie te kijken. Maar wanneer het een chaotisch zooitje is in je kamer wordt het alleen maar moeilijker om écht tot rust te kunnen komen. Zorg er dus voor dat je kamer een rustige plek wordt waar je heerlijk kunt relaxen. Hier zijn een aantal tips die hierbij kunnen helpen.
1. Maak gebruik van rustige kleuren
Wanneer je veel felle kleuren gebruikt lijken sommige voorwerpen haast op je af te komen. Creëer een rustige kamer door gebruik te maken van lichte kleuren als wit, lichtblauw en lichtgrijs of gebruik aardetinten als bruin en beige. Deze kleuren geven je een rustig gevoel en wanneer je niet al te veel verschillende kleuren gebruikt in je kamer creëer je meer één geheel en ziet je kamer er ook al rustiger uit.
2. Beddengoed
Je bed neemt een groot deel van je kamer in beslag dus het is belangrijk dat je dekbed wel past bij de rest van je slaapkamer. Beddengoed is iets waarmee je echt je eigen draai kunt geven aan een slaapkamer en waarmee je je persoonlijke stijl kunt laten zien maar dit wil niet zegen dat wanneer je van drukke printjes houdt, je ook gelijk veel drukke dekbedovertrekken moet nemen. Wanneer je bijvoorbeeld al druk behang hebt is het beter om voor een effen kleur te gaan met een niet al te drukke opdruk maar wanneer je juist rustige muren hebt en verder niet al te veel kleuren hebt gebruikt in je kamer kun je je lekker uitleven met je dekbedden maar zorg er wel voor dat de kleuren bij de rest van je kamer past zodat het er wel als één geheel uitziet.
3. Opbergruimte
Ben jij een echte shopaholic en heb jij veel kleding? Of lees je graag en liggen al jouw boeken op de slaapkamer? Het maakt niet uit als je veel spullen hebt maar zorg dan in ieder geval voor genoeg opbergruimte. Wanneer al je spullen overal maar rondslingeren en geen vaste plek hebben kan dit er al snel uitzien als een rotzooitje. Het is dan beter om een (extra) kast te nemen en hier al deze spullen in op te bergen of wanneer je ergens anders in je huis nog genoeg ruimte hebt, daar die kast neer te zetten met bijvoorbeeld je boeken of kleding. Dan blijft het rustig in je kamer en kun je hier heerlijk relaxen en tot rust komen na een drukke en hectische dag.