3 tips om een hangmat in huis op te hangen

0
692
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wanneer je aan een hangmat denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een vakantie. Genietend van het warme briesje schommel je heen en weer. Wanneer je je ogen sluit hoor je de zee ruisen. Heerlijk ontspannen! Het liefst zou je dit gevoel het hele jaar willen ervaren. Maar je bent afhankelijk van het weer. En aangezien het in Nederland meestal niet mooi weer is, kun je hier niet lang van genieten. En dat is balen. Maar, wist je dat je een hangmat ook binnenshuis op kunt hangen? Zo kun je ook met slecht weer ontspannen schommelen. Wij geven je in dit artikel 3 tips waar je een hangmat het beste in huis op kunt hangen.

1. De woonkamer
Wanneer je een hangmat in de woonkamer hangt, wordt het een echte eyecatcher. Dit meubelstuk kan je interieur een speelse draai geven. Heb je een ietswat vreemde hoek in de woonkamer? Hang er een hangmat of hangstoel in! Deze zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en gemaakt van verschillende typen materialen. In plaats van ‘s avonds op de bank te kruipen, kun je nu heerlijk heen en weer schommelen. Krijg je veel visite over de vloer en hangt de hangmat in de weg? Geen probleem, je kunt deze eenvoudig opbergen.

2. Ontspannen in de hal
Een hangmat in de hal? Ja dat kan! Want als er één ruimte is waar te weinig geleefd wordt, dan is het wel de hal. Terwijl het bij veel mensen een prachtige ruimte is. Het ontspannen effect werkt het beste bij een lichte hal. In een hangmat kun je ultiem relaxen, en je kunt hem eenvoudig weer opbergen. Dus wanneer je je relaxmoment gehad hebt, berg je de hangmat eenvoudig weer op. Ook is het een mooie plek voor de kinderen om te spelen. Ze kunnen zo in hun eigen ruimte hutten bouwen.

3. Een hangmat in de slaapkamer
Ook in de slaapkamer komt een hangstoel goed tot zijn recht. Lekker schommelen en in de tussentijd een goed boek of tijdschrift lezen. Even helemaal ontspannen. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van schermen voordat je gaat slapen de nachtrust niet bevorderd. Maak daarom je hoofd even leeg voordat je gaat slapen. Ga eerst even in de hangmat liggen en loop de dag nog eens na. Gewoon even helemaal niets. Dit zorgt voor een goede nachtrust. Bovendien is het ook een fijne plek als je je even helemaal terug wil trekken. Heb jij al een hangmat in huis hangen?