3 tips om de ‘vintage’ look in jouw woning toe te passen

0
70
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het is misschien niet helemaal echt logisch, maar tegenwoordig is vintage helemaal modern geworden. Niet alleen qua kleding is vintage steeds toegankelijker aan het worden, maar ook zeker voor je woonkamer is de vintage look terug van weg geweest. Zo kan je jouw vintage look toepassen op je meubels, muren, gordijnen en zelfs op je apparatuur. Ben jij benieuwd hoe je deze stijl nou kan toepassen in jouw woning? Lees dan de tips die je hierbij op weg gaan helpen. 

Tip 1 Wees gedurfd in je keuzes 

Een vintage woonstijl vraagt om stoutmoedige keuzes als het gaat om jouw meubels en apparatuur. Kies er daarom voor om een vintage elementen toe te voegen aan een ruimte. Dit kan een vintage salontafel zijn of vintage eettafel stoelen, maar ook een fauteuil in een aparte kleur kan perfect zijn om een vintage look te creëren. Vaak zijn deze elementen dan ook een echte eyecatcher. Een vintage vloerkleed kan net die vintage sfeer uitstralen om alle meubels als geheel samen te krijgen. Natuurlijk kan je ook vintage apparatuur aanschaffen, zoals een vintage broodrooster of een vintage televisie. Zo kan je jouw persoonlijke voorkeuren het beste toepassen in jouw woning. 

Tip 2 Kies voor ‘vintage’ kleuren 

Als jij in een oud huis stapt, zijn de eerste kleuren die je ziet vast niet knalroze of blauw. Vroeger gebruikte ze nog niet deze kleuren in hun woning en deze zullen dus niet bepaald een vintage look afgeven. Kies daarom voor ‘vintage’ kleuren zoals beige, wit of donkergrijs. Echter kan je wel felle kleuren gebruiken, maar dan bijvoorbeeld okergeel of donkergroen. Let wel op je kleurgebruik, want te veel leidt te veel af van de meubels en andere elementen in je woning. Kies daarom bijvoorbeeld voor okergele muren met witte gordijnen en beige meubels.  

Tip 3 Decoreer je huis met vintage dingen 

Een vintage huis is pas echt helemaal af als er dingen aan de muur hangen of decoratie op de tafel staat. Deze moeten natuurlijk wel helemaal in de ‘vintage’ look. Stukken stof of oude posters aan de muur zijn geschikt om in een vintage woonstijl te gebruiken. Ook zijn oude foto’s helemaal in het thema en maken ze je huis bovendien ook nog eens persoonlijk.