3 tips om de juiste sfeer in uw horecazaak te krijgen

0
452
Design en lifestyle

Soms is het lastig om een horecazaak op de juiste manier in te richten om de juiste sfeer te krijgen. Waar komt de bar te staan? Hoe gaat u de tafels inrichten? Hoe gaat u de muren aankleden en welke vloer legt u erin? Kortom, het is belangrijk dat alles volgens een bepaalde structuur is ingedeeld. Belangrijk daarbij is dat u niet te snel handelt maar goed nadenkt over hoe u de zaak gaat aankleden. Alles moet logisch op elkaar zijn afgestemd. Nu valt dat natuurlijk niet mee, want er zijn legio aan mogelijkheden. In dit artikel geven we 3 tips waar u zeker op moet letten om de juiste sfeer in uw horecazaak te krijgen.

1. Interieur

Met het interieur kunt u natuurlijk alle kanten op. U kunt namelijk voor een strak en modern gaan, maar ook voor ouderwets en klassiek. Het is allemaal mogelijk, maar dan moet u er wel voor zorgen dat u alles hierop aanpast. Dus als u bijvoorbeeld voor een chique inrichting gaat, moet u de tafels, stoelen, bar etc. allemaal hetzelfde aankleden. Indien u verschillende stijlen aanhoudt, kan dit verwarrend overkomen bij uw klanten en gaan ze het misschien verafschuwen. Wees dus consequent in uw horeca inrichting!

2. Muren

Bij de inrichting moet u ook goed nadenken hoe u de muren gaat bekleden. Brengt u behang aan of kiest u ervoor om er een likje verf overheen te halen? Het belangrijkste is dat u de muren afstemt op uw interieur of andersom. Kiest u voor een strakke en moderne inrichting, dan is het raadzaam om de kleur van de muren hierop aan te laten sluiten. Dit vormt dan een mooi contrast waar uw klanten zich thuis bij voelen. Tevens moet u ook nadenken over de wanddecoratie. Plaatst u schilderijen in uw zaak of gaat u voor mooie muurtekeningen? Denk hier goed over na.

3. Vloer

Naast de muren vormt de vloer ook een belangrijk onderdeel van uw horecazaak. Ook hier geldt weer dat dit goed aansluit bij het interieur en de muren. Alles moet in verbinding met elkaar staan zodat het voor uw klanten een warm bad is waar ze lekker iets kunnen eten en drinken. Bij een strakke inrichting hoort dan natuurlijk een vloer die hier mooi bij past. Belangrijk is dat u dus over al deze punten goed nadenkt en dat u uw horecazaak de juiste sfeer toekent.