3 tips om de betonlook toe te passen in je interieur

0
892
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Beton is hip. Misschien heb je wel al eens gehoord van de industriële look? Als je deze look in je interieur wilt toepassen, kan beton echt niet ontbreken. Van betonnen aanrechtbladen tot beton op de muur, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Beton kun je ook heel goed combineren met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout en leer. In dit artikel delen we drie tips met je om de betonlook toe te passen in je interieur.

De vloer

Ben je toe aan een nieuwe vloer? En wil je de industriële look echt all-the-way toepassen in jouw woning? Dan kun je kiezen voor een betonlook vloer. Dit is geen echte betonnen vloer, maar het lijkt er wel op. Een betonlook vloer geeft je het uiterlijk van een echte betonnen vloer, maar bied je veel meer voordelen. Niet alleen is de vloer sterk en slijtvast, deze kan ook goed tegen een stootje. Als je kinderen of huisdieren hebt, is het een ideale vloer. Op betonvloercoating.nl vind je alle informatie over betonnen vloeren en coatings.

Betonlook muren

Vind je een betonnen vloer toch net iets te heftig? Dan kun je er ook voor kiezen om de betonlook op de muur toe te passen. Dit kun je doen door te verven, behangen of betonstuc te gebruiken.

  • Verf

Er zijn veel verschillende soorten betonverf in de bouwmarkt te vinden. Houd je van een lichtgrijze tint? Of wil je juist een donkere betonverf?

  • Behang

Vind jij verven maar niks? Dan kun je ook altijd nog voor behang kiezen. Er zijn verschillende soorten betonnen afdrukken. Kies degene die jij het mooist vindt.

  • Betonstuc

Wil je dat jouw betonnen muur er zo echt mogelijk uit gaat zien? Dan kun je de muur insmeren met betonstuc. Dit is wel een tijdrovend klusje, maar het resultaat mag er dan ook wezen.

Meubels en accessoires

Je kunt de betonlook natuurlijk ook subtiel toepassen in het interieur. Hiervoor hoef je niet een nieuwe vloer te laten leggen of de muren te schilderen. Er zijn veel stoere betonnen meubels te koop. Ga bijvoorbeeld voor een betonnen lamp of een leuk krukje. Ook met accessoires kun je al een industriële look creëren. Schaf bijvoorbeeld een paar betonnen kaarsenhouders aan of ga voor een