Lifestyle Trends

De 3 sfeervolste kerstmarkten in Duitsland

Bij kerst en kerstmarkten denk je waarschijnlijk het eerste aan Duitsland. En dat is logisch, want in Duitsland is het fenomeen Kerstmarkt geboren. Van hieruit is het concept de hele wereld over gegaan. Maar nergens heeft men het werkelijke kersmarktgevoel van Duitsland weten te evenaren. Hoog tijd dus om naar Duitsland te gaan om de kerstsferen te proeven.

  1. De nummer 1 van alle kerstmarkten in Duitsland is die van Düsseldorf. Het is veruit de meest populaire kerstmarkt en wordt jaarlijks door enkele miljoenen mensen bezocht. De markt is opgedeeld in 6 verschillende thema’s. je kan dagelijks terecht van 11:00 tot 20:00 tussen half november en kerst.
  2. Natuurlijk is Keulen sowieso al een mooie stad om te bezoeken, maar met kerst is de stad omgetoverd tot een idyllisch kerst verhaal en mag je gewoon niet missen. De markt is opgesteld op een zestal pleinen die zich rondom de kathedraal bevinden. Van half november tot kerst is de kerstmarkt van Keulen elke dag geopend.
  3. Oberhausen is voor Nederlanders vrij gemakkelijk en snel aan te rijden, en om die reden is de kerstmarkt aldaar ook zeer populair. De Duitsers doen er alles aan om het de Hollanders naar de zin te maken. Je mag deze markt, die elke dag open is vanaf half november tot kerst, dan ook zeer geslaagd noemen. Je zult zien dat er een binnen kerstmarkt is en eentje buiten. Handig als het weer even tegen zit.