Een warm bad of een verfrissende douche kunnen heerlijk zijn! Nadeel hiervan is echter wel, dat er veel condens vrijkomt in de badkamer. De condens kan in de muren van je badkamer trekken en zo voor een beginnende schimmelvorming zorgen. Naarmate er meer vocht in de muren trekt, neemt de kans op schimmel- en zwamvorming verder toe! Reden genoeg om de kans op dergelijke schade aan je badkamer te minimaliseren. Een goede ventilatie speelt hierbij een belangrijke rol. In dit artikel vertellen we je er meer over!

#1: een goede ventilatie zorgt voor het afvoeren van condens

Door gebruik te maken van een goede ventilatie binnen de badkamer, bijvoorbeeld met een spirobuis, wordt het vocht netjes afgevoerd tijdens het douchen of nemen van een bad. De kans op schimmelvorming wordt zodoende aanzienlijk kleiner. Naast het gebruik van een spirobuis zou je ook voor een dakkapel kunnen kiezen, waarvan de ramen geopend kunnen worden.

#2: frisse lucht in de badkamer is zeer prettig

Veel mensen plaatsen niet alleen een bad of douche in de badkamer, maar bijvoorbeeld ook een toilet. Om te voorkomen dat de geuren van het bezoeken van het toilet in de badkamer blijven hangen, is het installeren van een goede ventilatie noodzakelijk. Het ventilatiesysteem zuigt de vieze geurtjes uit de badkamer, waardoor het hier fris blijft.

#3: kans op het inademen van radon

Wanneer er een cv-ketel in of nabij de badkamer geïnstalleerd is, loop je het risico om radon in te ademen als je geen degelijk ventilatiesysteem gebruikt. Radon is een gevaarlijk en schadelijk gas, waarvan je vaak niet eens weet dat deze in een ruimte aanwezig is. Het inademen van radon kan een negatieve invloed hebben op je gezondheid. Door de badkamer goed te ventileren neemt de kans op het inademen hiervan sterk af.