Een woning moet je een veilige omgeving bieden, waar de kans op ongelukken zo klein mogelijk is! Dit geldt voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor je kinderen en huisdieren. In dit artikel beschrijven we drie verschillende producten, die bij kunnen dragen aan een veiligere woning. Op deze manier wordt de kans op ongelukken in huis klein! Er zijn verschillende soorten producten die bij kunnen dragen aan een veilig huis.

Tip: een veilig huis begint bij het gebruik van goede beveiligingsproducten. Denk aan goede sloten, een alarminstallatie in huis, enzovoorts.

#1: een traplift voor senioren plaatsen

In een seniorenwoning is een traplift een van de elementen, die niet mag ontbreken. Een traplift maakt het heel eenvoudig om veilig en zonder te vallen op een bovenetage te komen. Ideaal als oudere mensen bijvoorbeeld op de eerste of tweede etage van hun woning slapen of douchen. Klik hier om meer te lezen over het kopen van een traplift.

#2: kies voor een inloopbad

Naast een traplift kan ook een zogenaamd “walk-in” bad of “inloopbad” van pas komen in een seniorenwoning. Senioren hoeven zo niet over de rand van het bad te stappen, maar kunnen een schuif omhoogtrekken om in het bad te gaan staan. Zo is de kans veel kleiner dat zij uitglijden op de natte bodem van het bad.

#3: zorg voor een kinderslot op de oven

Steeds meer woningen zijn voorzien van een inbouwkeuken, waarin alle keukenapparatuur is samengebracht. Dit vergroot de kans op ongelukken met je kinderen! Zij kunnen bijvoorbeeld de oven opentrekken en de warme platen hierin raken, met alle gevolgen van dien. Door de oven en magnetron van een kinderslot te voorzien, wordt dit voorkomen. Zo is het ook verstandig om kastdeuren in plaats van lades te gebruiken. Bij lades krijgen zij sneller hun vingers tussen de la en de keuken.