Ben jij één van de gelukkige Nederlanders die beschikt over een eigen koopwoning? Dan kun je dus helemaal losgaan met het inrichten van het huis en alles volledig in jouw eigen stijl brengen. Elke kamer kun je helemaal naar eigen smaak inrichten en indelen. Hoe meer je zelf doet, hoe meer het ‘eigen’ wordt. Maar hoe doe je dat precies? Je woonkamer meer eigen maken? Nou…Zo doe je dat! Een belangrijk onderdeel van de sfeer in je woning is de vloer. Ga jij voor een strakke, moderne gietvloer, hou je van hout of kies je voor het tijdloze natuursteen? In dat laatste geval hebben we 3 inspirerende voorbeelden voor je. Want een natuurstenen vloer kun je in talloze variaties krijgen en bovendien geldt: natuursteen kan altijd en blijft lang mooi. Want het is vooral een kwestie van je natuursteen vloer reinigen en verder vooral heel hard genieten van jouw vloer.

1.      Marmer

Hoe gaaf is het als jij kan zeggen dat je een marmeren vloer hebt? Bij veel mensen leeft het idee dat zoiets onbetaalbaar is, marmer staat immers gelijk aan luxe en klasse. Maar het is ook voor jou bereikbaar. En het kan overal: in de hal en woonkamer, maar ook in ‘natte’ gebieden zoals de badkamer en keuken. Marmer is een harde, kalkhoudende steen die is bewerkt. Marmer is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Belangrijk bij marmer is dat je het goed laat impregneren zodat vocht en vlekken geen kans krijgen.

2.      Leisteen

Leisteen is een ideale steen om binnen en buiten samen te trekken. Het is namelijk een steen die zowel bestand is tegen het ritme binnenshuis als tegen weersinvloeden van buitenaf. Leisteen komt traditioneel uit België, maar uit Zuid-Amerika en Azië komen tegenwoordig ook prachtige kleuren. Belangrijk bij een leistenen vloer is dat je regelmatig een dichtingsmiddel aanbrengt om vocht en vuil geen kans te geven. Omdat de vloer een robuuste, ruwe uitstraling heeft, is het onderhoud verder gemakkelijk al helpt het wel als je de vloer impregneert voor gebruik.

3.      Graniet

Graniet is één van de meest duurzame typen natuurstenen vloeren die je kunt vinden. Krassen en slijtage zullen nauwelijks invloed hebben op de vloer. Graniet is gestolde lava, dat betekent dat er weinig kleurschakeringen verkrijgbaar zijn, maar het gevlamde uiterlijk zorgt ervoor dat de vloer toch levendig aandoet. De tegel is goed bestand tegen vocht en zelfs tegen zuren, dat betekent dat impregneren niet direct noodzakelijk is. Het grootste nadeel van een granieten vloer is dat het voor veel mensen een ‘koude’ steen is.

Deze 3 inspirerende voorbeelden van een natuurstenen vloer helpen je hopelijk in je zoektocht naar de juiste vloer voor jouw huis. Veel succes met kiezen!