3 inrichting tips voor een hogere woning taxatie

0
1107
Design en lifestyle

Een woning taxatie is een belangrijk onderdeel voor het verkopen van een woning. Om een hogere woning taxatie te creëren, zijn er diverse stappen te ondernemen. Zo is ruimte altijd erg belangrijk maar ook een verzorgde uitstraling kan veel goeds doen. Wil jij weten hoe je een woning hoger kunt laten taxeren? Lees dan snel het artikel met diverse tips!

1. Ruimte

De belangrijkste tip is het creëren van ruimte. Ruimte verkoopt! Potentiële kopers moeten zich kunnen verplaatsten in het huis en mogelijkheden tot inrichten zien. Een ruimtevol huis willen we natuurlijk allemaal, dus zorg dat alle kleine prullaria opgeruimd is en je een zo groot mogelijk huis kunt tonen. Naast opruimen helpt het ook om genoeg daglicht te creëren. Een taxateur vindt een ruim ogend huis vaak meer waard dan een huis dat krap aandoet. Het gaat er dus om dat je optisch meer ruimte gaat creëren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je ook een paar stoelen ergens moet onderbrengen. Heb je een niet al te grote woonkamer? Haal de stoelen dan weg en laat alleen de bank staan! De ruimtes in het huis moeten als het ware zo leeg mogelijk zijn, doch huiselijk ogen. Een huis laten taxeren is een belangrijke eerste stap voor de verkoop van je huis, neem onze tips dus in acht.

2. Tuin

Bij een tuin kun je zowel denken aan de voortuin en de achtertuin. De voortuin is erg belangrijk omdat dit een eerste indruk geeft aan de taxateur en potentiele kopers. Zorg dus voor een nette voortuin en een eerste indruk met een verzorgde uitstraling. De staat van een huis (en tuin) is een belangrijk punt. De achtertuin moet ontdaan zijn van alle onkruid en fietsen en dergelijke moeten netjes in de schuur zijn geplaatst. Zo ziet de taxateur de maximale ruimte die de tuin te bieden heeft. Vooral voor een gezin met kinderen, is een tuin een zeer belangrijk onderdeel, de taxateur neemt dit mee in zijn beoordeling. Het onkruid, de wildgroei, groene aanslag (op tegels bijvoorbeeld) moeten zijn verwijderd. De schuur netjes indelen en alle losse fietsen, gereedschap, speelgoed of wat dan ook moeten uit de tuin zijn gehaald. Daarnaast geeft veel groen een goede indruk, een tuin staat gelijk aan ontspanning, vrijheid en tot rust komen. Een groene omgeving draagt hier dan ook zeker aan bij!
TuinTuin

3. Woning inrichting

Een woning inrichten gaat vaak aan de hand van je eigen smaak. Echter is het verstandig een zo neutraal mogelijke uitstraling te hebben wanneer je een huis wilt laten taxeren. Dit geeft een rustig beeld en biedt mogelijkheden voor vele soorten kopers. De taxateur ziet hier uiteraard ook mogelijkheden in en kan een verhoogde waarde aan het huis geven. Een kleine opknapbeurt in de keuken en badkamer doen hierbij ook geen kwaad! Dit zijn belangrijke onderdelen van een huis die voor een groot deel bepalen of een koper de deal sluit of niet. De staat van onderhoud is hierbij erg belangrijk, afgebladderde verf, gebroken tegels en dergelijke moeten dus verholpen worden. Een huis moet er als het ware nieuw uitzien om een hogere taxatie te kunnen krijgen voor de woning.

Met veel kleine aanpassingen kun je een heel eind komen. Denk echter kritisch na over de status van je huis en leef je in, in de rol van taxateur. Creëer een zo neutraal mogelijk huis en focus je op de ruimte die het huis te bieden heeft. Succes!