Tuin

3 ideeën voor een winterse tuin

Geschreven door admin

In de tuin zitten in de winter? Ja dit kan! Met een lekkere heater, de benodigde kleden en een warme muts, kan jij ook in de winter genieten van je tuin. De zomer is in Nederland niet altijd van lange duur dus is een winterse tuin ideaal om je buitenruimte te benutten. Een winterse tuin is via diverse manieren te creëren, in onderstaand artikelen geven wij je alvast drie ideeën om je op weg te helpen.

1. Overdekte zithoek

Als je in de winter nog gezellig in de tuin wilt zitten is een overdekte zithoek ideaal. Zorg voor een overkapping met daaronder heerlijke loungestoelen, een loungebank en/of een schommelstoel om heerlijk in weg te dommelen. Samen met een tuinarchitect kan je een ideale zithoek creëren die geschikt is voor jouw tuin en past bij het formaat hiervan. Naast heerlijk loungemeubilair misstaat een heater voor in de tuin zeer zeker niet! Hierdoor blijf je lekker warm en krijg je dat heerlijke winterse gevoel zonder in de kou te hoeven zitten. Een heater komt in vele vormen, zowel hangend aan de muur of geplaatst op de grond. Kijk wat bij jou mogelijk is en op welke plek een heater zorgt voor de meeste warmte rondom je zithoek.

2. Accessoires

Met accessoires kan je elk huis en tuin transformeren naar de gewenste sfeer en tijd van het jaar. Zo kan je de tuin aankleden met diverse winterse accessoires, zoals: vogelhuisjes, kaarsen, (bont)kussens, fleece kleden, dierenvellen en ga zo maar door. Accessoires kunnen kleine aanpassingen zijn die geen groot budget behoeven maar wel zorgen voor een winters gevoel.

Dennenappels, decoratietakken, slingers met leuke lampjes en gebruik van robuust hout zijn ideaal bij het creëren van een winterse tuin. Deze decoratie items zijn er in verschillende prijsklasse en kwaliteit. Kijk wat het beste bij jouw budget past en op welke manier jij jouw winterse tuin met accessoires wilt aanvullen. Er is genoeg keuze!

3. Verlichting

Zoals eerder gezegd; een slinger met leuke lampjes past erg goed bij een winterse tuin. Denk aan een basis lampenslinger, eentje met sterrenvorm, of houd je meer van industrieel? Een lampenslinger is in diverse uitvoeringen beschikbaar, is erg winters (denk maar aan de feestdagen) en brengt veel sfeer met zich mee!

Daarnaast kan je ook voor andere vormen van verlichting kiezen, zoals: spotjes (het liefst met gelig licht), robuust houten tuinlampen, een grote verscheidenheid aan kaarsen en lantaarns. Vaak komt er van een buitenhaard, heater of vuur korf ook licht. Stem hier je andere verlichting op aan, bij een winterse tuin en sfeer behoort namelijk een donker karakter.