Niet alleen tijdens de warme lente- en zomermaanden wil je van de tuin kunnen genieten. Ook in de herfst en winter vormt de tuin een plek om je even terug te trekken na een lange werkdag! Om deze reden is het belangrijk, dat je ook in de winter een plekje hebt om te zitten. Laat bijvoorbeeld een mooi houten tuinhuis in de tuin plaatsen, die je met een los verwarmingselement kunt verwarmen. Zo voorkom je dat je het koud krijgt! In dit artikel geven we je nog twee tips, die je kunnen helpen om ook tijdens de winter van je tuin te genieten. Hoe ziet je eigen tuin er momenteel uit tijdens de wintermaanden? Kun je hier nog iets aan verbeteren?

Tip 1: voorzie de tuin ook in de winter van voldoende kleur

Om de tuin een vrolijke uitstraling te geven, is het belangrijk dat er het hele jaar door iets in bloei staat. In de winter kun je de tuin van meer kleur voorzien, door hier bijvoorbeeld winterstruiken en -planten in te plaatsen. Een goed voorbeeld van zo’n plant is de hulst! Deze plant heeft een hele mooie groene kleur. In het voorjaar kun je de tuin met tulpen, narcissen en hyacinten opvrolijken. Zo is het tijdens het gehele jaar een feest om in de tuin te zijn!

Tip 2: plaats een jacuzzi onder een overkapping

Een goed alternatief voor een tuinhuisje met een los verwarmingselement, is het gebruik van een jacuzzi. Bij het gebruik van een jacuzzi is het belangrijk om deze onder een overkapping te plaatsen. Zo kun je de jacuzzi namelijk ook tijdens de herfst en winter gebruiken! Het warme water van de jacuzzi voorkomt dat je het koud krijgt. Let bij de aanschaf van een jacuzzi goed op het formaat hiervan. Je wilt voorkomen dat deze de tuin rommelig maakt, of te veel energie verbruikt voor het aantal mensen waarmee je hier gebruik van maakt.